مقایسه احساس تنهایی در افراد با آسیب شنوایی، آسیب بینایی و عادی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه روانشناسی افراد استثنایی، دوره: 6، شماره: 23
- کد COI اختصاصی: JR_JPE-6-23_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 601
نویسندگان
استادیار روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی دانشگاه شیراز
دکترای روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشگاه علامه طباطبایی
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی دانشگاه شیراز
چکیده
پژوهش حاضر با هدف مقایسه احساس تنهایی در افراد با آسیب شنوایی، آسیب بینایی و عادی انجام شد. جامعه آماری شامل افراد 13 تا 22 ساله ی با آسیب شنوایی، آسیب بینایی و عادی شهر شیراز بودند که از بین آنها نمونه ای به حجم 116 نفر (32 فرد با آسیب بینایی،21 فرد با آسیب شنوایی و 63 فرد عادی) انتخاب شد. گروه های با آسیب شنوایی و بینایی با روش نمونه گیری در دسترس و گروه عادی با روش نمونه گیری تصادفی چندمرحلهای انتخاب شدند. از مقیاس احساس تنهایی برای سنجش احساس تنهایی استفاده شد. داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و تحلیل واریانس چندمتغیره تحلیل شد. نتایج نشان داد که احساس تنهایی در گروههای با آسیب شنوایی و آسیب بینایی بهطور معنی داری بیشتر از گروه عادی است. افزون بر این، نتایج نشان داد که احساس تنهایی افراد با آسیب شنوایی و بینایی در خرده مقیاسهای تنهایی ناشی از ارتباط با خانواده و نشانه های عاطفی تنهایی به طور معنی داری بالاتر از گروه عادی است. بین سه گروه در خرده مقیاس تنهایی ناشی از ارتباط با دوستانتفاوت معنی داری مشاهده نشد. با توجه به بالاتر بودن میزان احساس تنهایی در افراد با آسیب های حسی میتوان بیان کرد که طراحی و اجرای برنامه های کاهش احساس تنهایی جهت ارتقای سلامت روانشناختی در این افراد ضروری است.کلیدواژه ها
احساس تنهایی، افراد، آسیب بینایی، آسیب شنوایی، عادیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.