ارزشیابی برنامه درسی دورهی پیش دبستانی دانش آموزان با کم توانی ذهنی مراکز استثنایی استان آذربایجان غربی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه روانشناسی افراد استثنایی، دوره: 6، شماره: 22
- کد COI اختصاصی: JR_JPE-6-22_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 507
نویسندگان
استادیار برنامه های آموزشی و درسی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران
کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد ارومیه
کارشناس ارشد فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه خوی
چکیده
هدف این پژوهش بررسی وضعیت برنامه درسی دوره پیش دبستانی دانش آموزان با کم توانی ذهنی در مراکز استثنایی استان آذربایجان غربی در سال تحصیلی 91-1390 بود. روش پژوهش، روش ارزشیابی یا پژوهش ارزیابانه بود. جامعه آماری شامل مدیران، کارشناسان، معلمان و دانش آموزان مراکز استثنایی استان آذربایجان غربی بودند. به علت تعداد کم از سرشماری استفاده و نمونه دانش آموزان بر اساس جدول مورگان و به صورت روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از ابزارهای پرسشنامه، سیاهه و نمرات آمادگی تکمیلی دانشآموزان استفاده شد. نتایج نشان داد که وضعیت سازماندهی محیط آموزشی و مواد آموزشی دانش آموزان از نظر مدیران، معلمان و مشاهده گران مطلوب و از نظر کارشناسان نامطلوب است. وضعیت محتوای برنامه درسی دانش آموزان نیز از نظر همه گروه ها مطلوب، فرآیند تدریس معلم در محیط های یاددهی و یادگیری از نظر مدیران و معلمان مطلوب و از نظر کارشناسان نامطلوب بود. وضعیت تحقق اهداف رشد و تحول شناختی از نظر مدیران مطلوب، از نظر کارشناسان، معلمان و ارزیابی دفترچه های ارزشیابی نوآموزان نامطلوب بود. سرانجام اینکه وضعیت تحقق اهداف رشد و تحول جسمی و حرکتی از نظر مدیران و کارشناسان نامطلوب و از نظر معلمان و ارزیابی دفترچه های ارزشیابی مطلوب بود. جهت تحلیل نتایج به دست آمده از یافته های حاصل از ابزار تکمیلی (تحلیل پاسخ سوالهای باز پاسخ از مدیران، معلمان و کارشناسان) نیز استفاده شد.کلیدواژه ها
پیش دبستان، ارزشیابی، دانش آموزان با کم توانی ذهنیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.