بررسی میزان شیوع کودک آزاری و نیز پیش بینی آن از طریق بررسی افسردگی و اضطراب والدین، سبکهای دلبستگی و سلامت روانی نوجوانان پسر آنان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی افراد استثنایی، دوره: 2، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JPE-2-5_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر میکاییلی

عضو هیات علمی گروه روان شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

خدیجه زمانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

چکیده

هدف پژوهش حاضر تعیین میزان شیوع کودک آزاری و همچنین، پیش بینی آن از طریق بررسی متغیرهای افسردگی و اضطراب والدین، سبک های دلبستگی و سلامت روانی نوجوانان پسر آنان می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر دوره راهنمایی شهر اردبیل بود. به منظور تعیین شیوع کودک آزاری یک مطالعه از نوع کاربردی و برای پیش بینی آن روش همبستگی از نوع تحلیل ممیز به کار رفته است. 2000 دانش آموز به روش نمون هگیری تصادفی چند مرحله ای برای شیوع شناسی و از بین آنان 200 دانش آموز که بالاترین نمره و 200 دانش آموز که پایینترین نمره را گرفته بودند، برای آزمون فرضیه ها انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های ضربه کودکی CTQ افسردگی بک، اضطراب اسپیل برگر، سبک دلبستگی هازان و شیور و مقیاس تجدیدنظر شده نود سوالی علایم روانی ( R - 90 SCL ) می باشد. برای تحلیل داده ها علاوه بر رو شهای آمار توصیفی، روش تحلیل ممیز نیز مورد استفاده قرار گرفت. براساس نتایج به طورکلی 14/85 درصد آزمودنی ها در معرض کودک آزاری بالاتر از متوسط قرار گرفته بودند و کودک آزاری عاطفی شایع ترین نوع بود. همچنین، کودک آزاری را م یتوان از طریق متغیرهای افسردگی و اضطراب والدین، سبک های دلبستگی و سلامت روانی فرزندان پیش بینی نمود. از سوی دیگر با توجه به اثرات مخرب کودک آزاری، با انجام دادن پژوهش و شناسایی عوامل پیش بینی کننده آن می توان اقدامات مداخله ای لازم را به منظور پیشگیری از وقوع آن انجام داد.

کلیدواژه ها

کودک آزاری، افسردگی، اضطراب، سبک های دلبستگی، سلامت روانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.