بررسی ژن ها، مارکرها و روش های پیشگویی عود سرطان کلون

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی طب انتظامی، دوره: 5، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_TEB-5-5_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا صایب نیا

کارشناسی ارشد، گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مجید صادقی زاده

استاد، گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

فاطمه موحدی مطلق

کارشناسی ارشد مرکز تحقیقات سلولی و ملکولی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران

محمدجواد دهقان عصمت آبادی

دانشجوی دکتری، گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

سرطان کلورکتال سومین سرطان شایع دنیا به حساب می آید. برداشتن تومور، موثرترین روش درمان سرطان کلورکتال محسوب می شود؛ اما در 30 تا 40 درصد موارد، پس از جراحی سرطان عود می کند. هدف مطالعات اخیر، تشخیص عود سرطان در کمترین زمان ممکن، در کمترین زمان ممکن، در مرحله بدون نشانه است، چرا که در این مرحله شروع درمان می تواند سبب بهبود بیماری شود. پیشرفت در زیست شناسی مولکولی موجب معرفی بیومارکرهای توموری شد که ارزیابی خطر سرطان را برای بیماران سرطانی اختصاصی میکند. هدف ما در این مقاله مروری، جمع آوری اطلاعات در مورد روش های کشف شده برای پیش بینی عود سرطان کلورکتال است. روش های موجود برای پیش بینی عود سرطان عبارت اند از: میزان آنتی ژن کارسینو امبریونیک، ناپایدارری میکروستلایتی، بیان ژن مرتبط با متاستاز سرطان کلون-1، پلاستین-3، پروتیین- 3 القا شده توسط رتینونیک اسید (MicroRNA-29c )RAI3، مارکرهای سلول بنیادی سرطان کلورکتال، آزمون های سرطان کلون ®Oncotype DX و ®Coloprint، ابزار پیشگویی عود مولکولی، متیلاسیون هم زمان NEUROGI و (CDKN2A(p16، بیان ژن های S100A2 و S100A10 و بکاربردن آزمایش های سریع، ساده و قابل اعتماد می باشند. قابل ذکر است که نقص مسیر MMR در میزان عود سرطان کلورکتال موثر است. امید است با جمع آوری این اطلاعات بتوانیم در پیدا کردن روش موثر برای پیش بینی به موقع عود سرطان کلورکتال و در نتیجه درمان آن، نقشی ایفا کرده باشیم.

کلیدواژه ها

سرطان کلون، بازگشت سرطان، پیشگویی عود سرطان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.