تاثیر محلول پاشی اوره، نیترات کلسیم و اسیدبوریک بر رشد و عملکرد خیار گلخانه ای رقم خسیب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله علوم باغبانی، دوره: 31، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHSUM-31-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2099
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر نصراله زاده اصل

کارشناس ارشد علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مجتبی دلشاد

دانشیارگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران

عبدالکریم کاشی

استادگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران

چکیده

به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی برگی بر روی خیار گلخانه ای رقم خسیب، آزمایشی به مدت 5 ماه ( اسفند ماه 86 تا تیرماه (87 در مرکز آموزش فنی و حرفهای زیبادشت واقع در 15 کیلومتری شهرستان کرج به اجرا گذاشته شد. برای دستیابی به عملکرد و کیفیت بالای محصول، محلول پاشی برگی در داخل گلخانه های سبزی و صیفی ضروری به نظر می رسد. به همین دلیل آزمایشی به صورت کرتهای دو بار خرد شده در سه تکرارانجام شد که در آن اثرات کود اوره، نیترات کلسیم و اسیدبوریک به ترتیب در غلظت های 0) و (3، 0) و (10 و 0) و (0/5 گرم در لیتر بر روی صفات کمی و کیفی خیار گلخانه ای از جمله عملکرد کل میوه، عملکرد میوه درجه یک، تعداد کل میوه، درصد میوههای درجه یک، قند میوه، طول بوته، درصد ماده خشک برگ و نسبت وزن برگ خیار مطالعه گردید. نتایج نشان داد که از بین اثرات ساده محلول پاشی، تیمار نیترات کلسیم بیشترین تاثیر را روی اکثر صفات مورد نظر گذاشت. همچنین از بین اثرات متقابل دوگانه محلول پاشی تیمار )U1B1اسیدبوریک – اوره در غلظت های 0/5و 3 گرم در لیتر) بیشترین تاثیر را روی عملکرد میوه درجه یک گذاشت. و از میان اثرات متقابل سه گانه محلول پاشی، تنها تیمار U1C0B0 (اسیدبوریک - نیترات کلسیم- اوره در غلظت های 0، 0 و 3 گرم در لیتر) بیشترین تاثیر را روی عملکرد کل میوه، عملکرد میوه درجه یک و تعداد کل میوه بر جای گذاشت. نتایج حاصل حاکی از آن است که تیمار نیترات کلسیم با بیشترین تاثیر گذاری بر روی اکثر صفات مورد نظر در رتبه اول قرار داشته و سایر تیمارها از جمله تیمار U1C0B0 و U1B1 به ترتیب در رده های بعدی تاثیر گذاری قرار داشتند.

کلیدواژه ها

تغذیه برگی، طول بوته، عناصر پر مصرف و کم مصرف، قند میوه، نسبت وزن برگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.