بررسی تحلیلی و تجربی نقش کلاس مجازی در آموزش الکترونیکی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی شهر الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: ICEC02_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز مینایی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدحسن فلک مسیر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

از جمله مولفه های اصلی بکارگیری فناوری اطلاعات در توانمندسازی شهروندان که در کشور ما به طور گسترده ای مورد توجه قرار گرفته آموزش الکترونیکی است مراکز مختلف آموزشی در راستای توسعه و بهبود خدمات خود چندی است که پرداختن به آموزش الکترونیکی را در دستور کار خود قرار داده و اغلب آنها اقدام به ایجاد مراکز و واحدهای آموزش الکترونیکی در سازمان خود نموده اند. به مروز زمان و با گذشت چند سال از آغاز به کار مراکز آموزش الکترونیکی و برگزاری دوره های مجازی درکشور، نیاز به ابزارهای برگزاری جلسات برخط و کلاسهایمجازی بیش از پیش در این مراکز احساس شده است و امروزه این ابزارها به صور گسترده ای در این مراکز مورد استفاده قرار میگیرند. علاوه بر این فراگیران با توجه به میزان بهره مندی خود از فناوری می توانند از قابلیتهای کلاس بهره مند گردند. به عنوان مثال هدر صورت استفاده از پهنای باند پایین می توانند در مواقع غیرضروری تصویر استاد را متوقف نمایند و یا ارتباط خود را به ارتباط متنی محدود نمایند. عدم حضور فیزیکی در محیط کلاس و امکان برقراری ارتباط با استاد درحین جلسه بدون اطلاع سایر فراگیران با استفاده از ارسال پیام خصوصی از یک طرف میزان اعتماد بنفس فراگیران در پرسیدن پرسشهای خود برای یادگیری بهتر مفاهیم آموزشی افزایش می دهد و از طرف دیگر موجب می گردد پاسخگویی به این پرسشها بدون ایجاد مزاحمت برای سایر فراگیران صورت پذیرد. این قابلیتها منجر به بوجود آمدن فن آموزش جدید با استفاده از کلاس مجازی شده است که رویکردها و مشخصاتی مختص به خود دارد این مقاله پس از معرفی اجمالی قابلیتهای یک سیستم کلاس مجازی به بیان آموخته هایی که در طول سه سال به کارگیری این ابزارها برای برگزاری کلاسهای مجازی در مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه علم و صنعت دانشکده آموزش های الکترونیکی قم به دست آمده می پردازد.

کلیدواژه ها

آموزش الکترونیکی، فن آموزش، کلاس مجازی، یادگیری برخط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.