فقه تغذیه از منظر قرآن و حدیث

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین علوم انسانی در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: NAHC01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 731
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین ریوف

دانش آموخته کارشناسی ارشد الهیات ، گرایش علوم قرآن و حدیث

علی اصغر شعاعی

استادیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

چکیده

تغذیه از نیاز های اجتناب ناپذیر موجودات زنده است و انسان نیز از این قانون مستثنی نیست ، براین اساس آگاهی از قوانینفقهی ودستورات قرآن کریم و ایمه (علیهم السلام) در این مقوله شایان توجه می باشد . به دلیل تفاوت های اساسی نظراتفقهی در مورد حلیت و حرمت بعضی از مواد غذایی، بحث فقه تغذیه با دیدگاه های متفاوتی رو به رو است. در این پژوهشبا عنوان فقه تغذیه از منظر قرآن و حدیث پس از تامل در آیات و روایات مربوط به تغذیه به ویژه حلیت و حرمت موادغذایی، تاثیرات غذای حرام و حلال بر روح و فکر انسان مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق دراین بحث بر اساسمطالعه کتابخانه ای و روش تحلیلی، توصیفی است که با تعمق درگزیده ای از آیات قرآن کریم و احادیث اهل بیت (علیهم السلام) و همچنین بررسی فقهی احکام مربوطه، به رهنمودهایی در امر تغذیه دست یافته ایم. از جمله نتایج این تحقیق ایناست که با دقت در آیات و روایات می توان به ارتباط سلامت تغذیه با امور معنوی و جهان بینی توحیدی پی برد. برخیتوصیه های قرآن کریم در مقوله تغذیه شامل توصیه به خوردن غذاهای حلال، پرهیز از خوردن غذاهای حرام و توجه بهنوع تغذیه و تفکر در ساختار کیفی و کمیت بیانگر این مطلب است و همچنین اصل اولی در بحث تغدیه ، حلیت است،بنابراین برای اثبات حرمت، نیاز به ارایه دلیل داریم و تحریم پاره ای از مواد غذایی حلال و سالم، بدون دلیل روا نیست.

کلیدواژه ها

تغذیه، فقه تغذیه، آیات فقهی، روایات فقهی، غذای حلال و حرام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.