چالش های فرهنگی-بین المللی جمهوری اسلامی ایران در دهه آینده (1394-1404)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین علوم انسانی در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: NAHC01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام نوازنی

دانشیار گروه علوم سیاسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

مریم فقیرزاده

کارشناس ارشد روابط بین الملل، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

چکیده

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت شیعی و تاثیرگذار در منطقه و محیط بین الملل همواره مورد توجه قدرت های برتر جهانی قرار گرفته است. بر این اساس با توجه به اهمیت بعد فرهنگی انقلاب اسلامی ایران و تلاش برای صدور و انتقال ارزش های انقلابی خود به منطقه و جهان با چالش های مختلف در حوزه های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و ... مواجه بوده است. براین اساس با توجه به اهمیت مساله فرهنگ و همچنین کم هزینه بودن آن نسبت به سایر ابزارها برای دشمنان و مخالفان جمهوری اسلامی ایران، تلاش بر این داریم که این چالش های فرهنگی را شناسایی نماییم و به ارایه راهکارهایی برای آن اقدام نماییم.بر این اساس سوال اصلی که در این پژوهش در پی پاسخگویی به آن بر می آییم بدین صورت طرح می شود که چالش های فرهنگی- بین المللی جمهوری اسلامی در دهه آینده (1404-1393) چیست فرضیه ما بدین صورت ارایه می شود که طی دهه آینده (1404-1396)تاثیر گذارترین چالش های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در محیط بین الملل بیشتر متمرکز بر حوزه اختلافات مذهبی، تعارضات قومی و زبانی، فمینیسم، فناوری های جدید و فضای مجازی و تاثیرات آن بر فرهنگ ایرانی- اسلامی کشور و در نهایت چالش ناشی از تلاش کشورهای غربی جهت غلبه فرهنگ و سبک زندگی غربی بر سایر فرهنگ ها و زندگی ها در عرصه جهانی می باشد. ما برای بررسی خود از روش توصیفی تحلیلی و همچنین روش کتابخانه ای و گفتگو و سناریونویسی استفاده می نماییم.

کلیدواژه ها

چالش های فرهنگی، محیط بین المللی، جمهوری اسلامی ایران، آینده پژوهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.