روشهای برقراری اعتماد در شهروند الکترونیکی نسبت به سیستمهای رای گیری الکترونیکی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی شهر الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: ICEC02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین تاج نیشابوری

کارشناس فنی مرکز تحقیقات مخابرات ایران

علی اکبر جلالی

دانشیار دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

هدف اصلی امنیت در یک سیستم رای گیری الکترونیکی آنست که در آن شهروندان، به سادگی و بدون آموزش خاصی بتوانند درمورد صحت همه خصوصیات امنیتی یک سیستم رای گیری الکترونیکی قانع شوند. لازم است رای دهندگان (شهروندان) از واقعی بودن رأی هایی که در صفحه تأیید یک ماشین رأی گیری نمایش داده می شود مطمئن شوند؛ درغیر اینصورت امکان بررسی انیکه آیا رأی نهایی شهروندان همانگونه که مورد نظر آنها است صادر شده یا خیر، وجود ندارد. رأی دهندگان ممکن است اشتباه کنندو همه آنها به درستی اعتبار انتخاب های خود را نسنجند. اما سیستمهای مبتنی بر الگوریتمهای رمزی به رأی دهندگان این امکان را می دهد که رأی خود را اعتبار سنجی نمایند. اگر رأی دهندگان از این امکان استفاده نکنند، نمی توان به آنها کمک کرد، هرچند همه رأی دهندگان از این امکان استفاده نمی کنند ولی باید شرایط برای آنهایی که این کار را انجام میدهند، فراهم شده باشد. هدف این مقاله آنست که برخی از روشهای رمز نگاری و بررسی صحت رای داده شده معرفی گردد تا درک بهتری از آنها دست دهد. این مسئله کمک می کند تا مدل بهتری در فرایند رای گیری الکترونیکی در شهر الکترونیکی انتخاب گردد تا اطمینان رای دهنده از صحت رای خود بالاتر رود.

کلیدواژه ها

اعتبار سنجی فرایند رای گیری توسط شهروند الکترونیکی، امنیت برگه رای، الگوریتم ها و پروتکل های رمزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.