بهبود فرضیه درمان نازایی و پیوند عضو از طریق استخراج و بررسی سلول های بنیادی مزانشیمی چند موش شبیه سازی شده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره ملی شیمی ونانو شیمی از پژوهش تا توسعه ملی
  • کد COI اختصاصی: MRSS01_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا بهروزی

کارشناسی شیمی،دانشکده شیمی،دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

موضوع کلی پروژه مطالعه سلول های بنیادی استخراج شده از چند موش شبیه سازی شده به منظور بررسی آثار این عمل در آنها و نسل های بعد از آن است.سلول های بنیادی جنینی موش درشرایط آزمایشگاهی قادرندبه انواع فراوانی ازسلول های بدنی تبدیل شوند. سلول هایی نظیرسلول های عصبی،ماهیچه ای،مزانشیمی،کبدی،انسولین ساز و... ازاین دسته اند.بافت چربی کبد بهترین گزینه برای جداسازی سلول های بنیادی و انجام آزمایشات است. ازاین رو در این بررسی تحقیقاتی بعضی از سلول های بنیادی مزانشیمی موش های شبیه سازی شده استخراج و مطالعه شدند تا با مقایسه با موش های اصلی دهنده سلول سوماتیک ،اثرات آن در شبیه سازی انسان (تولید نوزاد در نازایی و تولید اندام در پیوند عضو)مشخص شود..مطالعه مدل های حیوانی نشان داده است که پیوندسلولهای بنیادی جنینی یاسلولهای بزرگسالان در درمان موفقیت آمیزبسیاری ازبیماری ها اهمیت دارد.اگرچه درسال های اخیرپیشرفت های قابل ملاحظه ای درطب پیوند انسانی بوجودآمده،اماهنوزمشکلات وموانع زیادی در راه استفاده از سلول های بنیادی برای این منظور وجود دارد.تا کنون فرضیه ای جهت درمان نازایی نیز با شبیه سازی نوزاد با سلول سوماتیک والدین خود مطرح شده است.هدف کلی این پروژه مطالعه کاربردها و همچنین عواقب احتمالی شبیه سازی در انسان است. اکثر این مراحل با موفقیت پیش رفت و نتایج تازه ای را به همراه داشت.

کلیدواژه ها

شبیه سازی،سلول های بنیادی،سلول مزانشیمی،نازایی،پیوند عضو، عواقب شبیه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.