شرایط هندسی طراحی مسیر و مقاطع عرضی سیستم خطوط وسایل نقلیه با ظرفیت بالا (HOV) در بزرگراهها (مطالعه موردی بزرگراه شهیدهمت تهران)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC16_386
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فواد بیرامی پور

کارشناس ارشد عمران- مدیریت ساخت / استانداری کرمان

محمد محمدحسنی

دکترای عمران - سازه / عضوهییت علمی زلزله شناسی

علی عبدالهی

کارشناس ارشد عمران- راه و ترابری دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

با افزایش جهشی خودروها و افزایش روز افزون ترافیک در کلان شهرها ، خطوط ویژه وسایل نقلیه با اشتغال بالا ( (1(H.O.V Lane همواره یکی از راه های مواجهه با افزایش ترافیک در نواحی مختلف کلان شهرها می باشد. خطوط ویژه وسایل نقلیه با اشتغال بالا به گونه ای طراحی شده اند که در مسیرهای خود عاری از وسایل نقلیه تک سرنشین هستند و بر اساس عوامل مرتبط با ظرفیت موجود و یا نیازهای تردد در جامعه، بسته به مواقع مختلف روز، تسهیلاتی جهت ارایه ی خدمات به وسایل نقلیه مجاز فراهم می سازند. این خطوط مختص وسایلی با تعداد سرنشین بالا هستند. این تسهیلات به منظور افزایش ظرفیت جابه جایی افراد در زیر ساخت های موجود طراحی شده اند . در این مقاله به جزییاتی از طراحی سیستم خطوط H.O.V شامل طراحی مناسب مسیر و مقاطع عرضی پرداخته ایم. معیارهای طراحی محدود مسیر سیستم خطوط H.O.V ، شباهتی با معیارهای طراحی سایر خطوط آزادراه های درون شهری و برون شهری ندارند. استفاده از معیارهای طراحی محدودتر معمولا0 به دلیل فراهم نبودن شرایط تملک اراضی می باشد که در ادامه به این طراحی محدودتر پرداخته ایم . شرایط هندسی مقاطع عرضی سیستم خطوط H.O.V چه در فرایند طراحی خطوط جدید H.O.V و چه در فرایند تغییر وضعیت سایر خطوط، نقشی اساسی دارد. که در ادامه به ویژگیهای مقاطع عرضی چهار نوع خطوط H.O.V شامل خطوط دو طرفه، برگشت پذیر، هم جهت، جهت معکوس اشاره شده است.. مقاطع عرضی بزرگراه همت در قسمتهای مختلف قابلیت پیاده سازی خطوط هم جهت،خلاف جهت و برگشت پذیر را دارد.

کلیدواژه ها

وسایل نقلیه با ظرفیت بالا ، خطوط برگشت پذیر ، خطوط هم جهت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.