مدل پذیرش فاصله از سوی عابر پیاده در خطوط عابر پیاده بین تقاطعی بدون چراغ راهنمایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC16_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی منصورخاکی

دانشیار گروه راه و ترابری دانشگاه علم و صنعت ایران

امین محمدنظر

دانشجوی ارشد راه و ترابری دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

خطوط عابر پیاده بین تقاطعی، به دلیل عدم وجود فاز جداگانه مخصوص عبور عابر پیاده، یکی از پرمخاطره ترین مناطق برای عبور عابران از خیابان است ودر نتیجه ایمنی و افزایش شانس عبور عابر پیاده از این مناطق امر بسیار مهم و حیاتی است. هدف از این پژوهش بررسی عوامل تاثیرگذار در پذیرش فاصله از سوی عابران پیاده در محل خطوط عابر پیاده بین تقاطعی و بدون چراغ راهنمایی است. به این منظور متغیرهای متعددی از جمله متغیرهای فردی، محیطی و ترافیکی در نظر گرفته شد و داده های مربوط به آنها با فیلم برداری از محل برداشت شد. پس از استخراج داده ها از تصاویر ویدیویی، با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک داده ها مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت و رفتار عابر پیاده در هنگام عبور از خیابان به صورت تابع احتمال پذیرش فاصله از سوی عابران مدل شد. نتایج بیانگر آن است که نرخ جریان، فاصله زمانی بین وسایل نقلیه، راه دادن و یا عدم راه دادن رانندگان به عابران پیاده و سرعت حرکت عابران از جمله مهمترین عوامل تاثیرگذار در رفتار عابر پیاده است. دیگر این که سرعت وسایل نقلیه تاثیری در تصمیم عابران در رد و یا قبول فاصله ندارد. همچنین نتایج نشان میدهد که جنسیت عابران پیاده ارتباط معناداری با پذیرش فاصله از سوی عابران ندارد و زنان و مردان فواصل یکسانی را برای عبور از خیابان انتخاب میکنند.

کلیدواژه ها

عابر پیاده، خطوط عابر بین تقاطعی، پذیرش فاصله از سوی عابر پیاده، رگرسیون لجستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.