بررسی اثر مخاطرات طبیعی بر مهاجرت های روستایی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: نخستین همایش بین المللی سامانه اطلاعات جغرافیایی جاده ابریشم
- کد COI اختصاصی: SILK01_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 646
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه جغرافیا و اکوتوریسم دانشگاه کاشان
چکیده
جوامع روستایی به دلیل ارتباط تنگاتنگ با محیط طبیعی و نیز داشتن توانایی محدود از دیرباز در مقایسه با جوامع دیگر، بیشتر در معرض نیروهای مخرب طبیعی قرار داشته اند. در این بین مهاجرت های روستایی که زمینه ساز نابودی کامل شکوفایی ملی و از دست دادن آزادی است که به انحطاط تمدن روستاها منجر می شود. تمدنی که ضامن قانون شهروندی وحفظ حرمت انسان است می تواند متاثر از بروز بلایای طبیعی باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر خشکسالی بر مهاجرت های روستا شهری در منطقه شرق جلگه زاینده رود است. جامعه آماری پژوهش 34786 سرپرستان خانوار است که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه ای به تعداد 467 نفر محاسبه گردید. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته است و ابزار تحلیل داده ها نرم افزار SPSS می باشد. در این پژوهش علاوه بر کاربرد آمار توصیفی از آزمون های تی تک نمونه ای و تی زوجی برای پاسخگویی به فرضیات پژوهش استفاده گردیده است. از یافته ها می توان نتیجه گرفت بجز دهستان قهاب شمالی، در سایر دهستان های مورد مطالعه موارد مهاجرت بر اثر بحران آب بیشتر از مهاجرت بخاطر سایر عوامل مانند الگو گرفتن از دیگران و ناکافی بودن خدمات بوده است. وجود میانگین های بالا حاکی از برآورد تاثیرپذیری زیاد مهاجرت بخاطر کمبود آب در منطقه می باشدکلیدواژه ها
آسیب پذیری، توسعه روستایی، خشکسالی، مخاطرات طبیعی، مهاجرتمقالات مرتبط جدید
- جایگاه محیط زیست از منظر قرآن و آموزه های دینی
- راهبردهای موثر در تحقق مدیریت مطلوب شهری با رویکرد توسعه گردشگری در پرتو محیطزیست پایدار
- مطالعه نقش گردشگری در توسعه پایدار و شکوفایی اقتصادی نمونه موردی شهرستان الیگودرز
- بررسی عوامل موثر بر نگرش شهروندان نسبت گردشگری (مطالعه موردی شهر دورود)
- پهنه بندی خطر سیل در محدوده بخش مرکزی دلگان با استفاده از روش AHP و GIS
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.