مدل سازی و بهینه سازی ارتفاع گرده جوش در جوشکاری زیرپودری در حضور نانو ذرات SnO2

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMEMI14_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد پهنانه

گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده فنی مهندسی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مسعود آقاخانی

دانشیار گروه مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

مهدی کرمی پور

گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده فنی مهندسی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

بهینه سازی و کاهش هزینه ها و زمان همواره یکی از دغدغه های مهم بشر امروز بخصوص مهندسین بوده است. این پژوهش جهت انجام بررسی و مطالعه پیرامون بهینه سازی پارامترهای جوشکاری زیرپودری و نانو ذرات اکسید قلع که رابطه مستقیم با هندسه جوش و ریز ساختار دارند، پرداخته شده است. در این فرآیند، هندسه جوش معرف شاخص کیفیت برای تحمل تنش اعمالی می باشد. از این رو یکی از اهداف این پژوهش بهبود کیفیت جوش و بهره وری آن در حضور مواد نانو می باشد. این مطالعه بر روی صفحات فولاد کم کربن به سبب فراوانی و پرکاربردی آن صورت گرفته و مشخصه های کیفیت شامل متغیرهای ارتفاع گرده جوش و ریز ساختار مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور طراحی آزمایش مرکب مرکزی چرخش پذیر درپنج سطح با پنج متغییر برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. متغییرهای خروجی به عنوان توابعی از پنج متغیر ورودی ولتاژ، جریان، فاصله نازل تا قطعه کار، سرعت جوشکاری وضخامت نانو ذرات اکسید قلع مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از روش حداقل مربعات چند گانه، منجربه استخراج معادلات رگرسیون چندگانه حاکم بر متغیر های خروجی به عنوان توابعی ازپنج متغیر ورودی ذکر گردیده است. در پایان پارامترهای خروجی بوسیله روش طراحی آزمایش مرکب مرکزی چرخش پذیر بهینه شدند. نتایج بدست آمده نشان می دهد که با افزایش سرعت جوشکاری، ارتفاع گرده جوش کاهش و افزایش سرعت تغذیه سیم، باعث تغییرات بر افزایش نفوذ و افزایش ارتفاع گرده جوش و افزایش عرض منطقه متاثر از گرما شده است. همچنین با افزایش ولتاژ جوشکاری، نفوذ به مقدار جزیی افزایش، پهنای جوش افزایش، ارتفاع گرده جوش کاهش یافته است. همچنین مقدار بهینه هر یک از پارامترهای ورودی در جهت بهبود کیفیت شکل هندسی جوش به دست آمده است.

کلیدواژه ها

جوشکاری زیر پودری، طراحی آزمایش مرکب مرکزی چرخش پذیر، معادلات رگرسیون چندگانه، نانو ذرات اکسید قلع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.