پیشبینی و مقایسهی رضایت از زندگی، امید به زندگی و شادکامی در دانشجویان و طلاب براساس مولفه های سبک زندگی اسلامی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش ملی سلامت روان و تندرستی
- کد COI اختصاصی: MHWIAUQ03_489
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 803
نویسندگان
کارشناس ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه فردوسی مشهد. مشهد ایران
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه رازی کرمانشاه، ایران
دانشجوی کارشناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد، مشهد، ایران
دانشجوی دکتری مشاوره،گروهخ مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف پیش بینی و مقایسهی رضایت از زندگی، امید به زندگی و شادکامی در دانشجویان و طلاب بر اساس مولفه های سبک زندگی اسلامی انجام گرفت. طرح پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی میباشد. جامعه مورد مطالعه شامل تمامی دانشجویان یک موسسه غیر انتفاعی در شهر مشهد و طلاب دانشگاه علوم اسلامی رضوی( برادران) و حوزه علمیه حضرت زهرا(س)، (خواهران) می باشد که با توجه به جدول مورگان، نمونه ای با حجم 200 نفر از هر دو جنس، به صورت تصادفی( در دسترس) انتخاب شد و پرسشنامه های مورد نظر به صورت گروهی بر روی آنها اجرا گردید. پس از حذف پاسخنامه های ناقص، حجم نمونه به 187 نفر کاهش پیدا کرد. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه های سبک زندگی اسلامی، رضایت از زندگی، امید به زندگی و شادکامی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل، همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سبک زندگی اسلامی رابطه مثبت و معنیداری با رضایت از زندگی، امید به زندگی و شادکامی دانشجویان و طلاب دارد، در حالیکه تفاوت معنیداری بین دانشجویان و طلاب در متغیرهای مذکور مشاهده نشد. از میان مولفه های سبک زندگی اسلامی، مولفه های باورها، عبادی، تفکر و علم و مولفه اجتماعی به عنوان بهترین پیشبین برای متغیرهای ملاک انتخاب شدندکلیدواژه ها
سبک زندگی، اسلامی، شادکامی، رضایت از زندگی، امیدمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.