بررسی فراوانی خودکشی در مراجعه کنندگان به مراکز درمانی شهرستان قوچان در سال 92 و 93
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش ملی سلامت روان و تندرستی
- کد COI اختصاصی: MHWIAUQ03_467
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 983
نویسندگان
کارشناس ارشد آموزش بهداشت، دانشگاه علوم پرشکی مشهد، شبکه بهداشت و درمان و مجتمع آموزش عالی سلامت قوچان
کارشناس بهداشت روان، دانشگاه علوم پرشکی مشهد، شبکه بهداشت و درمان و مجتمع آموزش عالی سلامت قوچان
کارشناس مسیول بهداشت روان، دانشگاه علوم پرشکی مشهد، شبکه بهداشت و درمان و مجتمع آموزش عالی سلامت قوچان
کارشناس مشاوره، دانشگاه علوم پرشکی مشهد، شبکه بهداشت و درمان و مجتمع آموزش عالی سلامت قوچان
چکیده
خودکشی عامل مرگ تعداد قابل ملاحظه ای از افراد جامعه و بر هم زننده سلامت روانی بسیاری از خانواده هاست و اقدام به خودکشی نیز یک مساله مهم بهداشت عمومی محسوب می گردد. در سال های اخیر شاهد روند رو به رشد نرخ خودکشی نسبت به بیست سال گذشته در جنس مردان و زنان هستیم. و این توضیح ارایه می شود، که شرایط زندگی، فشارهای روحی، روانی را در افراد افزایش می دهد و این افزایش، به خصوص در میان افراد جوان بیشتر مشهود است. و این مطالعه، با هدف بررسی فراوانی خودکشی در مراجعه کنندگان به مراکز درمانی شهرستان قوچان انجام شد.یافته ها: بررسی های انجام شده، نشان داد که، خودکشی موفق از 3/6 به 5/3 در صد هزار افزایش و اقدام به خودکشی از 297/9 به 208 در صدهزار کاهش یافته است. اقدام به خودکشی در جمعیت شهری بیش از روستایی، در زنان بیش از مردان و درمتاهلین بیش از مجردین می باشد. از نظر تحصیلات بیش از 98 درصد اقدام کنندگان به خودکشی تحصیلات دیپلم و کمتر از آن را داشتند میانگین سنی بیشتر افراد 35-25 سال بود و در این خصوص تفاوت معنی داری بین جمعیت شهری و روستایی، زنان و مردان مشاهده نشد. مسمومیت دارویی، شایع ترین روش اقدام به خودکشی در شهرستان در هر دو جنس بود و روش حلق آویز، در اقدام به خودکشی موفق، بیشترین استفاده را داشته است.نتیجه گیری:پیشگیری از افکار و رفتار خودکشی و کنترل عوامل مستعد کننده آن علاوه بر آن که نیاز به آگاه سازی جامعه و مدیریت مسایل روحی روانی دارد، نیاز به برنامه ای جامع و چند بخشی در سطح جامعه داشته و تنها محدود به مداخله در بخش پزشکی یا روان پزشکی نیست.کلیدواژه ها
فراوانی، خودکشی،مراکز درمانیمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.