بررسی فقهی و اخلاقی همسرداری در فقه امامیه
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی انسجام مدیریت و اقتصاد در توسعه
- کد COI اختصاصی: MEUCONF02_763
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 549
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان،ایران-
استادیار و عضو هییت علمی جامعه المصطفی العالمیه ، قم ، ایران
چکیده
گرایش و تمایل اولیه اى که زن و مرد نسبت به یکدیگر دارند، یک هدیه الهى است که در ایجاد کانون گرم خانواده ضرورى و حیاتى مى باشد اما پس از تشکیل خانواده، قطعا پایدارى و تداوم آن در گرو رعایت اصول همسرداری است که از اهمیت زیادی نیز برخوردار است با توجه به اهمیت موضوع خانواده این تحقیق به بررسی فقهی و اخلاقی همسرداری از منظرفقه امامیه می پردازد در این تحقیق با استفاده از روش توصیفی تحلیلی با منابع کتابخانه ای به تحقیق و تفحص در کتب و مقالات حقوق اسلامی و سایت های اینترنتی علمی فقهی پرداخته ایم و سپس با تجزیه و تحلیل مطالب تحقیق را بررسی نمودیم. و نتایج به دست آمده در این تحقیق بیان می کند در تعامل رفتارى همسران، مجموعه اى از رفتارهاى اختصاصى، مشترک، مشابه یا متفاوت زن و شوهر و برگرفته از دین مقدس اسلام است. این مجموعه، سبب افزایش مهر و محبت میان زوجین، تحکیم و گرمى کانون خانواده بوده و در نهایت، موجب تعالى و رشد، پایدارى و تداوم زندگى مشترک مى گردد. و از دیدگاه پیامبر (ص) ، حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) اخلاق و ایمان نقش ستون فقرات زندگی مشترک را ایفا می کند و مسایل مادی نقش ابزار و وسیله جنبی و کمکی را در زندگی برعهده دارد. بنابراین روابط سالم و متعادل بین مرد و زن، خمیر مایه عشق به زندگی است و سبب تقویت کارکردهای خانواده در حیطه های ارضای نیازهای عاطفی، تداوم نسل انسانی و پرورش و اجتماعی کردن فرزندان می شود.کلیدواژه ها
زن، مرد، فرزند، حقوق متقابل، فقه امامیه، همسرداریمقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.