بررسی تغییرات میکروساختاری و نیرو در فرایند اکستروژن معکوس داغ آلیاژ آلومینیوم 7075

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME14_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 940
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا رضایی آشتیانی

ایران، اراک، خ دانشگاه، دانشگاه صنعتی اراک، دانشکده مهندسی مکانیک۳۸۱۸۱-۴۱۱۶۷دانشیار ایران، اراک، خیابان دانشگاه، دانشگاه صنعتی اراک، مرکز تحقیقات آلومینیوم۴۱۱۶۷-۳۸۱۸۱دانشیار

مصطفی جمالی

ایران، اراک، خ دانشگاه، دانشگاه صنعتی اراک، دانشکده مهندسی مکانیک،۴۱۱۶۷-۳۸۱۸۱دانشجوی کارشناسی

چکیده

در این تحقیق اثر دما و زمان بر روی تغییرات میکروساختار و همچنین تاثیر سرعت حرکت سنبه و اصطکاک بین قالبها با قطعه بر روی نیرو در قطعه ای از آلیاژ آلومینیوم 7075 تحت عملیات اکستروژن معکوس داغ مورد بررسی قرار گرفته است. دماهای مورد بررسی 300،400،500 درجه سانتیگراد و برای مدت زمانهای 10،20و30 دقیقه برای آنیل کردن می باشد، سرعتها به ترتیب 20،40و60 میلیمتربرثانیه و اصطکاک نیز 0/3 ، 0/5 و 0/7 میباشد. جهت تحلیل فرایند و تغییرات میکروساختار و همچنین نیرو، حین تغییر شکل و پس از آن از روش المان محدود با استفاده از نرم افزار DEFORM برای شبیه سازی فرایند موردنظر استفاده شده است. بررسی تغییرات میکروساختاری با استفاده از بررسی اندازه متوسط دانهها، درصد تبلور مجدد دینامیکی، درصد تبلور مجدد کل، کرنش موثر انجام شده است. نتایج نشان میدهد که درصد تبلور مجدد دینامیکی و اندازه دانه های تبلور مجدد دینامیکی تابع کرنش،درصد تغییرشکل و دما بوده و درصد تبلورمجدد کل نیز تابع دما و زمان آنیل کردن قطعه پس از تغییرشکل میباشد.

کلیدواژه ها

تبلور مجدد – اندازه متوسط دانه ها – اکستروژن داغ – میکروساختار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.