بهینه سازی نیروی پانچ بر اساس نیروی ورق گیر و ضخامت ورق در قالب کشش عمیق گرم قطعات ورقی به روش الگوریتم چند هدفه ژنتیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME14_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 686
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی روغنی اروجه

ایران، تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی مکانیک، کدپستی: ۱۵۹۱۶۳۴۳۱۱ ، کارشناس ارشد

قاسم اعظمی راد

ایران، یزد، دانشگاه یزد، دانشکده مهندسی مکانیک، کدپستی ۸۹۱۹۵۷۴۱ ، استادیار

بهروز آرزو

ایران، تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی مکانیک، کدپستی: ۱۵۹۱۶۳۴۳۱۱ ، استاد

یاسین شکراللهی

ایران، تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی مکانیک، کدپستی: ۱۵۹۱۶۳۴۳۱۱ ، کارشناس ارشد

چکیده

در فرآیند شکل دهی گرم ورق های فلزی با انجام شکل دهی در دمای تبلور مجدد می توان نیرو های ناشی از شکل دهی را کاهش داد. با افزایش دمای ورق و قالب، باید از تجهیزات مقاوم در برابر حرارت استفاده شود که نسبت به تجهیزات متداول دارای هزینه های بیشتری است. از راه های کاهش هزینه های مربوط به تجهیزات می توان به استفاده از پرس با توان کم تر اشاره کرد. یکی از عوامل کاهش توان پرس، کاهش نیروی ورق گیر است. در این مقاله فرآیند کشش عمیق ورق گرد آلیاژ آلومینیوم AA5754-O و بهینه سازی نیروی ورق گیر برای کاهش نیروی وارد شده به پانچ قالب از طرف ورق مورد توجه قرار گرفته است. برای شبیه سازی این فرآیند، از یک مدل همسانگرد با توجه به پارامتر های مربوط به جنس و شرایط دمایی ورق در نرم افزار آباکوس، بر اساس رابط UMAT برای موادی که توسط کاربر تعریف می شوند، استفاده شده است. به روش طراحی آزمایش فاکتوریل کامل، تاثیر نیروهای متغیر ورق گیر بر روی نیروی وارد به پانچ با اسکریپت نویسی به زبان پایتون در نرم افزار آباکوس بررسی گردیده است. سپس نتایج این شبیه سازی ها با هدف به دست آوردن نمودار حداکثر نیروی پانچ بر اساس نیروی ورق گیر آماده شده و نهایتا با استفاده از الگوریتم بهینه سازی چند هدفه ژنتیک در نرم افزار مودفرانتیر مقدار بهینه ی نیروی ورق گیر، برای مدل موردنظر به دست آمده است.

کلیدواژه ها

کشش عمیق گرم؛ ورق گیر؛ الگوریتم بهینه سازی چند هدفه ژنتیک؛ اسکریپت نویسی در نرم افزار آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.