گزارش فرم بسیار اگرسیو و مقاوم به درمان کارسینوم میکرو پاپیلری مهاجم پستانی دو طرفه بامتاستازهای وسیع پاپیلری و شبه انگشتی پوست قدام و خلف جدار سینه در آقایی 48 ساله از بیمارستان استاد علی نسب تبریز

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی سرطان پستان
  • کد COI اختصاصی: ICBCMED08_270
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه هدایتی

دپارتمان اونکولوژی بیمارستان استاد عالی نسب تبریز

زهرا مکرم غازانی

دپارتمان اونکولوژی بیمارستان استاد عالی نسب تبریز

امیرمحمد هدایتی

دپارتمان اونکولوژی بیمارستان استاد عالی نسب تبریز

علی کرم هدایتی گودرزی

دپارتمان اونکولوژی بیمارستان استاد عالی نسب تبریز

چکیده

کارسینوم پستان بیماری هتروژنی است و هر ساب تایپ هیستولوژیک آن خوی بیولوژیک خاصی دارد کارسینوممیکروپاپیلری مهاجم فرم ناشایعی از بدخیمی ارتشاحی پستان است وکمتر از 2-1% ازکل موارد سرطان پستان را شامل می شود و بیشتر در زنان یایسه و مسن دیده می شود. این کارسینوم علاقه خاصی به تهاجم لنفاتیک وسیع (لنفوتروپیک) ولنفاتیکهای پوستی و عود جدار سینه ومتاستاز غدد لنفاوی دارد.در بیش از 80 %این بیماران گرفتاری غدد لنفاوی زیر بغلیوجود داردکه غلبا گرفتاری در بیش از 3 غده لنفاوی است.اکسپرشن پروتواونکوژن Her2/neu در بیش از 70 % موارد وجود دارد(غالبا فاقد گیرنده استروییدی اند) که شانس متاستاز زیربغلی وعود و شکست درمانی زودرس را در پی دارد. دربررسی 125 بیماربا کارسینوم میکروپاپیلری پستان ,شانس عود بالا و کوتاهی فاصله عاری ازبیماری (DFI) وجود داشت و عود زودرس پوست و جدارسینه بسیار زود اتفاق می افتد.در یک جمله کارسینوم میکروپاپیلری مهاجم پستانی فرممنحصر بفرد و بسیار اگرسیو کارسینوم پستانی است که لنفوتروپیسم بالا وشانس درگیری وسیع زیر بغلی و خطر بالایعود لوکال و زودرس پوست و جدار سینه و متاستاززودرس دارد.CASE: بیمار آقای 48 ساله تنومندی است که بعلت توده دوطرفه پستانی تحت جراحی ماستکتومی و رزکسیون زیربغلی دو طرفه قرار گرفت و درحالیکه روی کموتراپی اگرسیو بوده طی 4-3 ماه گرفتاری بسیار وسیع و اگرسیو پوست جدار قدامی و خلفی سینه بصورت متاستاز وسیع پاپیلری وشبه انگشتی پیدا کرده است. تصویر ضایعه پوست شانه وخلف نیمسینه راست بیمار فوق جهت عبرت و آموزش باجمال آمده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.