مرکز دریادرمانی (تالاسوتراپی) در حاشیه دریای بوشهر با رویکرد توریسم درمانی پایدار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_650
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1477
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام عباسی

گروه معماری ،پردیس علوم و تحقیقات بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی ، بوشهر ، ایران

مریم حق پناه

عضوهیت علمی گروه معماری ،آموزشکده فنی و حرفه ای سما،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد شیراز ،ایران

چکیده

این مقاله، راهکارهای طراحی اکوتوریسم را که بر ایجاد فضای دریادرمانی در درمان بیماری های مختلف آب درمانی از جمله آب های کنار دریا موثر است را مورد بررسی قرار داده است. ادبیات موضوع سه نگرش متداول برای طراحی فیزیکی موثر در عملکردهای فضاهای معماری شفا بخش، مکانی که درمان قطعی انواع سرطان، ایدز، هپاتیت، آلرژی، اعتیاد، بیماریهای قلب، کبد، ریه، کلیه، تومور مغزی، معده، روده، سینوزیت، آب مروارید، پیرچشمی، قند، فشارخون، چاقی و دیگر بیماریها در این روش درمان، به بدن اجازه داده می شود تا با اجرای مکانیسم از پایین به بالا، خود را مانند روزی که متولد شده بازسازی و از همه بیماریها و نارساییها پاکسازی نماید. در حالت عادی، مکانیسم بدن از بالا به پایین است ؛همچنین ایجاد مناطق سلامتی، که در آنها مراکز آبدرمانی و دریا درمانی به صورت خوراکی و غیر خوراکی با استفاده از جدیدترین تکنولوژی ، دوش ، وان ، سونا ، جکوزی ، و استخر ، اتاقهای بدنسازی ، استراحت ، آفتاب ، ماساژ و ... به فعالیت مشغولند و تاثیرات درمانی ایجاد می کنند،در نهایت؛ فضا های انعطاف پذیر که عملکرد های مورد نیاز فعالیت های مختلف را در خود جای می دهند و ساختمان های کنار دریا که با فضاهای باز به عنوان کاتالیزور درهم آمیخته می شوند تا یکپارچگی اکو سیستم را رغم زنند، دریای بوشهر وسایت کنار آن از آن جهت که بخشی از آن در بافت متراکم و بخشی در بافت باز بوشهر قرار گرفته است انتخاب گردید و بی وقفه صنعت توریسم ایران را نیز تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. که با توجه به وجود جاذبه های توریستی در ایران به ویژه شهر بوشهر این صنعت بر سود اقتصادی به یکی از دغدغه های تصمیم گیرندگان مسایل کشوری تبدیل خواهد شد.

کلیدواژه ها

توریسم، اکوتوریسم، گردشگری سلامت ، دریا ، درمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.