بررسی مولفه های فضاهای جمعی بر اساس نظریه مکان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_642
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان الله طاهریان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدیشهر

علی بهنام والا

دکترای معماری،عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدیشهر،گروه معماری،مهدیشهر،ایران

هادی محمودی نژاد

دکترای معماری،عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدیشهر،گروه معماری،مهدیشهر،ایران

چکیده

امروزه با توجه به جمعیت رو به رشد جهان و روند تصاعدی پیشرفت تکنولوژی، صنعت و ارتباطات جمعی، زندگی با کیفیت مناسب بیش از پیش احساس می شود. نیاز مردم به فضاهای جمعی، حضور در اجتماعات مردمی و صنفی و نیز همگام بودن با هم، در نهایت منجر به فراهم آوردن محیطی کیفی است که در سایه هنر و علم معماری حاصل می شود. معماری همگام با مردم و اجتماع بر اساس توجه به مفهوم سکونت پایدار و محدودیت های محیطی و زیستی کره زمین می باشد. معماری تعامل گرا می تواند در این میان نقش ساماندهی فضا و ارتقا دهنده کیفیت زیست و محیط را بر عهده داشته باشد تا پایدارترین فضای ممکن را به وجود آورد. معماری تعامل گرا فرصتی برای ارایه معماری نیست، بلکه تلاشی است انسانی برای افزایش کیفیت فضای زیست که این کمک می تواند با گفتگو و مشارکت مردم به انجام برسد. بر این اساس لازم است خلق فضاهای اجتماعی نو و ارایه مبانی نظری برای به ظهور رساندن طرح های جمعی می تواند امری ضروری تلقی گردد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی مولفه های فضاهای جمعی در شهرها به بحث و نتیجه گیری خواهد پرداخت. روش تحقیق به صورت توصیفی – تحلیلی با بیان نظریه های پایداری اجتماعی و نیازهای انسانی در طراحی معماری در زمینه فضاهای اجتماعی پایدار مطرح شده است. بدین منظور فضاهای جمعی می توان با استفاده از نظریات در حیطه مکان به معیارهای فضاهای اجتماعی در شهرها دست یافت.

کلیدواژه ها

فضاهای جمعی، انسان، شهر، مکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.