تاثیرات بافت فشرده ی معماری بر ایجاد دلبستگی مکانی (مورد پژوهی : روستای پالنگان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_455
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر زندی

کارشناس ارشد معماری، سرپرست کارگروه معماری خانه هنرمندان کرد

نینا قصلانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه کردستان، عضو کارگروه معماری خانه هنرمندان کورد

سرکه وت نجفی

کارشناس ارشد طراحی شهری، معاونت فرهنگی و امور اجتماعی شهرداری سنندج

چکیده

دلبستگی به مکان، نقطه تلاقی عناصر کالبدی فعالیت ها و مفاهیم ذهنی نسبت به مکان است. این حس دلبستگی موجب تبدیل فضا به مکانی با ویژگی های حسی و رفتاری خاص برای افراد می شود. دلبستگی به مکان پیوندی میان شخص و محیط است که ابعاد آن وابستگی زیادی به مسایل اجتماعی دارد. از مهم ترین کارکردهای دلبستگی مکانی می توان به ایجاد امنیت در محیط، هدفمندی در اشخاص و ایجاد انسجام زمان اشاره کرد. پالنگان یکی از روستاهای پلکانی استان کردستان است که دارای بافت فشرده و ساختمان های منسجم می باشد، به طوری که بام یک خانه حیاط خانه دیگر می باشد. حال این که بافت فشرده روستا چه تاثیری می تواند بر ایجاد دلبستگی مکانی ساکنین منطقه داشته باشد و یا عوامل موثر دیگر بر دلبستگی مکانی ساکنین چه چیز هایی هستند سوالاتی است که در این پژوهش پاسخ داده می شوند. پژوهش مذکور با روش مطالعه نمونه موردی، مطالعات میدانی و مصاحبه حضوری با ساکنین بخش های دارای بافت فشرده و تحلیل آنها با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی انجام شده اند. در انتهای پژوهش تاثیرات مثبت و منفی بافت فشرده بر میزان دلبستگی مکانی تحلیل و بررسی شده و مورد ارزیابی قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

بافت فشرده، دلبستگی مکانی، پالنگان، روستای پلکانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.