بررسی و تحلیل نقش مشارکت مردمی در تهیه و تحقق طرحهای توسعه شهری مطالعه موردی: شهر نوشهر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران،معماری،مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرعلی شفیعی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

حامد یعقوبی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

هانی امامی

کارشناس ارشد زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

محسن درویشان

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

عصر کنونی دوره تحولات شتابنده و غیرقابل پیش بینی است. مشارکت اگرچه به معنای عام آن از دیرباز با زندگی انسان پیوند داشته، اما به معنای جدید از عرصه سیاست و پس از جنگ جهانی دوم آغاز شده است. این نوع مشارکت در برخی از کشورهای صنعتی جهان( به ویژه آنان که در جنگ شکست خورده بودند) در قلمرواقتصادی و صنعتی آغاز شد تا مردم را در مالکیت شریک سازد و پایه های پایدار و تداوم صنعت و اقتصاد را مستحکم سازد. با گسترش معنای مشارکت و راه یافتن آن به تمام عرصه های زندگی، امروزه سخن از شرایطی است که همه مردم در تعیین سرنوشت خویش دخالت آگاهانه و واقعی پیدا کنند .علیرغم شکل گیری اندیشه مشارکت در تمام ابعاد زندگی، این گسترش هنوز به صورت عملی دیده نمی شود. در میان عواملی که از گسترش سریع مشارکت جلوگیری می نماید، نبود فلسفه ای که زیر کوششهای مشارکت جویانه را فراهم آورد، فهم آن راآسان گرداند و نسبت به آن تعهد بیافزایند بارز است. مشارکت پدیده ای ذهنی است که بدون فلسفه ای کارساز وراهگشا نمی تواند بصورت جزیی از فرهنگ مردم درآید .تازه ترین زمینه مشارکت مشارکت شهروندان در اداره امور شهرها است. این مشارکت یکی از الزامات زندگی شهری است و هنگامی تحقق می یابد که شهرنشینان ازحالت فردی که صرفا در مکانی به نام شهر زندگی می کنند در آیند و به شهروند بدل شوند.در این پژوهش به بررسی و تحلیل نقش مشارکت مردمی در تهیه و تحقق طرحهای توسعه شهری در شهر نوشهر خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

مشارکت مردمی، مدیریت شهری، توسعه شهری، طرح های توسعه شهری، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.