فضاهای تفریحی در راستای جذب توریست و گردشگر (نمونه موردی ساحل رودخانه شوشتر)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های نظری و عملی در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CONTAS01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیدا کرم زاده

گروه مهندسی معماری- واحد ابادان- دانشگاه آزاد اسلامی آبادان

اسماعیل ضرغامی

استادیار دانشکده معماری- دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

فرشید مصباح

گروه مهتدسی معماری واحد ابادان- دانشگاه آزاد اسلامی آبادان

چکیده

امروزه توجه به امر گردشگری در بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان یک عامل درآمدزا حایز اهمیت فراوانی است و فتوای متعددی در دنیا با فراهم آوردن امکانات لازم در جذب هرچه بیشتر گردشگران و مردم گام برداشته اند. بدون شک یکی از محصولات مهم در راستای جذب گردشگر، توجه به منافعی هم چون شهری و فضاهای شهری با ارزش می باشد که می توانند مکان های مناسبی برای انجام فعالیت ها و رفتارهای شهری مردم به گردشگران باشد. شهرهایی با زمینه های تاریخی به علت دارا بودن پتانسیل ها و قابلیت های ویژه در پیشرفت این امر موفق تر می باشد. به همین خاطر شهر شوشتر به علت حضور آمد و به تبع آن سر سبزی و خرمی همواره از سر زندگی طبیعی برخوردار بوده و می توانند پذیرای مردم و گردشگران از دورترین نقاط باشند. هدف از پژوهش حاضر شناسه پتانسیل های گردشگری ساحل رودخانه و فراهم آوردن فضای مناسب در راستای جذب توریست می باشد. روش تحقیق در این نوشتار، بر اساس روش کیفی و استدلال منطقی استوار است. همچنین مطالعه اسناد و کتاب خوانی اساس بیان، تحلیل و توصیف مطالب موجود در این مقاله را تشکیل می دهند. نبود امکانات اولیه مناسب باعث شده است و بازدید گردشگران از این شهر تاریخی محدوده به دیداری چند ساعته شود. پس با ایجاد امکانات مناسب و با توجه به ظرفیت های بالای این شهر می توان شوشتر را به یکی از قطب های گردشگری و جهانگردی تقدیر کرد. نتیجه حاصل از این تحقیق، مبین این مطلب است که طراحی اصولی سواحل رودخانه و فراهم آوردن امکانات اعطایی برای گردشگران می تواند کارساز بود و باعث جذب گردشگر شود. ایجاد فضایی اجتماعی، که با کارکردهای توریستی - تفکیکی در جهت ارتقای فرهنگی و ابعاد روح یکی از ضروریات این منطقه می باشد .

کلیدواژه ها

گردشگری، محیط زیست، ساحل، شوشتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.