بررسی عوامل زمینه گرایی در سایت تاریخی مقبره الشعرا تبریز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_1601
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی میرغلامی

دکتری شهرسازی، استادیار دانشکده معماری، دانشگاه هنر اسلامی تبریز،

انسیه شکری

کارشناس ارشد معماری، دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز

چکیده

توجه به بافت های تاریخی به عنوان قلب تپنده و ساختار اصلی شهرهای تاریخی، مساله مهمی است که گاهی در برنامه ریزی طرح های جامع و توسعه های شهری نوین به فراموشی سپرده شده است معماری زمینه گرا به عنوان روشی مناسب برای طراحی در بافت های تاریخی می تواند مورد استفاده قرار گیرد معماری در زمینه نه یک کم توجهی و نه یک نوآوری افراطی است، بلکه یک ارتباط بصری شیوا و قوی با محیط است. نوشتار حاضر با هدف شناخت تغییرات پدید آمده در اطراف مقبره الشعرا به بررسی اصول زمینه گرایی در ساخت و سازهای جدید صورت گرفته در مجاورت مقبره الشعرا می پردازد تا از این طریق بتوان شناختی از تاثیرات ساخت و سازها جدید و مداخلات شهری و میزان همخوانی و هماهنگی بصری و تاریخی این مداخلات در بافت به دست آورد. در این نوشتار از روش تحقیق کتابخانه ای و میدانی استفاده شده و در نهایت تحلیل ها روشن ساخته است که توجه به زمینه در این بافت تاریخی مورد توجه نبوده و ساخت و سازهای جدید به مانند عنصری منزوی، به زمینه بی اعتنا هستند.

کلیدواژه ها

زمینه گرایی، بنای میان افزا، مقبره الشعرا، بافت تاریخی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.