بررسی تاثیر زمینه گرایی بر معماری و منظر شهری پایدار ( مطالعه موردی: طراحی اقامتگاه گردشگری )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_1566
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدهادی قدوسی فر

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب، تهران، ایران،

نجمه محرابی

دانشجوی دکترا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی کیش، جزیره کیش، ایران،

چکیده

در این مقاله به بررسی تاثیر زمینه گرایی بر معماری و منظر شهری پایدار در طراحی اقامتگاه گردشگری پرداخته شده است. منطقه مورد در کرمان و در اقلیم کویری با بافت سنتی قرار دارد. این تحقیق کاربردی و از نظر روش تحقیق تحلیل محتوایی متون خواهد بود. فرایند انجام تحقیق شامل بررسی رویکرد زمینه گرایی در معماری با اتکا به منابع کتابخانه ای و بررسی تجارب مربوطه به منظور تعیین مولفه های زمینه گرایی در ابعاد مختلف و تعیین سطح راهبردی می باشد. تحلیل محتوا و استنباط منطقی به منظور تعیین رویکردهای زمینه گرایی و ترکیب آن با تجارب معماری سنتی کرمان با اتکا به معماری و منظر شهری پایدار، صورت گرفت. بررسی های به عمل آمده نشان می دهد که، معماری در مقابل محیط قرار نمی گیرد بلکه در توازن و هم پیوندی با آن و شناخت ویژگی های خاص زمینه ضمن احترام به طبیعت و پس از ملاحظات زیست محیطی به استفاده از محیط و پتانسیل های آن به عنوان نیروی مولد می اندیشد. بنابراین، برای رسیدن به معماری و منظر شهری پایدار بایستی به تمام نکات مهم در زمینه گرایی توجه داشت؛ خواه زمینه گرایی در مقیاس محلی مطرح باشد، خواه در مقیاس منطقه ای و جهانی. در این میان روند طراحی معماری بایستی مورد باز خوانی قرار گیرد تا بر شناخت زمینه در شروع کار تاکید بیشتری گردد.

کلیدواژه ها

معماری زمینه گرا، منظر شهری پایدار، اقامتگاه گردشگری، کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.