ارزیابی تطبیقی سطح کیفی پارک های شهر رشت، از دیدگاه شهروندان ( مطالعه موردی: پارک بانوان، توحید، ملت و محتشم )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0740
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه آهنی

دکتری معماری، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فومن و شفت،

مجید ابراهیم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت

فاطمه همت جو

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت،

نیلوفر حاجی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت

چکیده

به دنبال گسست تدریجی رابطه انسان با طبیعت که در نتیجه گسترش شهرنشینی به وقوع پیوسته است، فضاهای سبز (پارک ها) به عنوان بخشی مهمی از ساخت کالبدی شهر، نقش تاثیرگذاری را در تامین نیازهای روحی، جسمی و اجتماعی انسان ، بهبود کیفیت زندگی شهری و زیست پذیر نمودن شهرها ایفا می نمایند. در همین راستا و نظر به ضرورت ارتقاء کمی و کیفی این فضاها، پژوهش حاضر به ارزیابی تطبیقی سطح کیفی چهار پارک شاخص شهر رشت ( پارک محتشم، بانوان و توحید و ملت )، با تکیه بر میزان رضایتمندی مراجعان آنها پرداخته است. شایان ذکر است که تحقیق حاضر به لحاظ روش انجام مطالعه، تحقیقی توصیفی تحلیلی و پیمایشی بوده و نتایج حاصل از آن جنبه – کاربردی و توسعه ای دارد. گرد آوردی داده ها در این پژوهش با تکیه بر مطالعه کتابخانه ای و برداشت میدانی ( شامل پرسشنامه و مشاهده ) و تحلیل اطلاعات نیز به دو روش کیفی ( تحلیل محتوای اطلاعات به دست آمده از طریق مشاهده ) و کمی ( آمار توصیفی با استفاده از نرم افزار spss و excel ) صورت گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد که پارک ملت و محتشم از لحاظ سطح کیفی در جایگاه بالاتری نسبت به دو پارک دیگر قرار داشته و پارک بانوان از پایین ترین سطح میزان رضایت مراجعان برخودار است؛ آنچه ضرورت رسیدگی جدی مسیولان به وضعیت این پارک را مسجل می سازد. به صورت کلی نیز چنین به نظر می رسد که بیشترین میزان رضایت در پارک های مورد بررسی، مربوط به شاخصه سهولت دسترسی ( بصری و فیزیکی ) و طراحی فضای سبز و مهمترین علت نارضایتی مردم، قلت امکانات، تجهیزات راهنما و نوع مبلمان در آنهاست.

کلیدواژه ها

پارک، فضای سبز، شهر رشت، رضایتمندی، کیفیت محیط شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.