مقایسه هزینه و زمان اجرای سیستم ساختمانی بتنی پیش ساخته مرکب (هیبرید) با سیستم ساختمانی بتنی قاب خمشی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0297
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد لطفی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران مدیریت ساخت، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری آریان،

مرتضی حسینعلی بیگی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،

سید باقر حسینیان

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،

چکیده

در دهه های اخیر با توجه به گسترش روزافزون سازه های بتن آرمه و نیاز به ساخت ابنیه در مدت کوتاه، روش های قدیمی و متعارف، جوابگوی نیاز بالای ساخت مسکن نمی باشند. تغییرات پیوسته در روش های اجرایی ساختمان ها به لحاظ فناوری و مصالح جدید از یک سو و از سوی دیگر حرکت به سمت صنعتی شدن، اهمیت استفاده از سازه های بتنی پیش ساخته را افزایش داده است. مدت زمان کوتاه احداث و کیفیت بالا را می توان از جمله مزایای استفاده از صنعت پیش ساخته دانست. یکی از موضوعات مهم مورد بحث در ساختمان های بتنی پیش ساخته، هزینه ساخت و زمان لازم برای احداث این نوع ساختمان ها می باشد. بدین منظور در این پژوهش، مقایسه ای بین یک ساختمان قاب خمشی بتنی پیش ساخته با نوع خاصی از اتصال کامپوزیت و یک ساختمان بتنی قاب خمشی با شکل پذیری متوسط با بتن درجا ریز صورت گرفته است. ساختمان مذکور 6 طبقه بوده و برای انجام این پژوهش با فرض یکسان بودن ضریب رفتار ساختمان ها از نرم افزار ETABS و SAFE جهت طراحی استفاده گردید. متره و برآورد هزینه ساخت اسکلت و سقف ساختمان ها با استفاده از فهرست بهای ابنیه سال 1331 بدون احتساب هزینه حمل و نقل انجام گرفت. زمان بندی مراحل احداث ساختمان ها به وسیله نرم افزار MSProject محاسبه و زمان نهایی عملیات ساخت ارزیابی شد. نتایج این بررسی نشان داد که بهره گیری از قاب بتنی پیش ساخته مرکب به دلیل وجود قابلیت پیش ساخته سازی، سرعت ساخت را نسبت به ساختمان قاب بتنی خمشی درجاریز تا 4/16 برابر بالا برده و هزینه ها به جهت بکارگیری فولاد بیشتر، 37 درصد افزایش پیدا کرده است.

کلیدواژه ها

مدیریت زمان و هزینه، مدیریت ساخت، ساختمان بتنی پیش ساخته مرکب، ساختمان بتنی قاب خمشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.