تحلیل و بررسی بهره برداری از آبهای زیرزمینی با استفاده از نرم افزار MODFLOW شهر کرمان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
- کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 734
نویسندگان
فوق دکتری رشته عمران گرایش علوم و هیدرولوژی مهندسی از دانشگاه ایالتی کلرادو آمریکا
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی گرایش منابع آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
چکیده
اهمیت مدیریت بهره برداری از منابع آب زیرزمینی نه تنها در نواحی خشک و نیمه خشک بلکه در بسیاری جاهای دیگر نیز همواره رو به افزایش است. دشت کرمان با دارا بودن وسعت تقریبی 5042 کیلومتر مربع در حاشیه کویر لوت واقع شده که شرایطی خشک و نیمه خشک بر آن حکم فرما می نماید. بعلاوه در منطقه میانی دشت، شهر کرمان قرار گرفته که جمعیتی بالغ بر 500000 نفر دارد. با این که بخشی از آب آشامیدنی مورد نیاز این شهر از حوضه غنی تر کناری به آن انتقال می یابد، چاه های تامین آب بسیاری در منطقه دیده می شوند. چون شهر فاقد سیستم جمع آوری و تصفیه فاضلاب می باشد، نفوذ این آب اضافی در محدوده شهری باعث افزایش سطح آب زیرزمینی شده است. از طرفی دشت تنوع زمین شناختی بسیار زیادی دارد. در قسمت شرقی گسل نایبند باعث اختلاف ارتفاع زیاد از قسمت مرکزی شده است. در نتیجه این عوامل دست به دست هم داده تا سیستم بسیار پیچیده منابع آبی به وجود آید. در این مطالعه با در نظر گرفتن مهمترین عوامل و بهره گیری از کد معروف MODFLOW جریان آب زیرزمینی در منطقه مذکور شبیه سازی گردید. برای ساختن مدل از داده های ماهانه تراز زیرزمینی ثبت شده توسط سازمان آب منطقه ای کرمان در سال های 1378 تا 1390 استفاده شد. به همین ترتیب داده های چاه های برداشت تهیه گردید. مقادیر هدایت آبی، ضریب ذخیره و تغذیه با استفاده از کد تخمین معکوس PEST موجود در نرم افزار برآورد شدند. نتایج شبیه سازی مدل شامل پیش بینی تغییرات سطح ایستابی طی دو سال آینده می باشند. سناریوهای مختلفی از قبیل کاهش نرخ برداشت 10، 20 و 30 درصدی از آبخوان پیاده گردیدند. نتایج حاکی از افزایش تراز آب زیرزمینی در منطقه شهری و همچنین سیر نزولی به دلیل برداشت بی رویه در سایر قسمت های منطقه می باشند. مدل را می توان به عنوان ابزاری جهت توسعه مدل کیفی و شناسایی نقاط آسیب پذیر به کار گرفت.کلیدواژه ها
شبیه سازی جریان آب زیرزمینی، تغییرات سطح ایستابی، دشت کرمان، کد رایانه ای PEST، MODFLOWمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.