اثر مصرف شیر پس از تمرینات مقاومتی بر میزان عضلات معلولان مرد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم کاربردی ورزش و تندرستی
  • کد COI اختصاصی: ASSF02_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه ایران دوست

استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

چکیده

عضله یکی از بافت های مهم تشکیل دهنده سیستم حرکتی بدن است. عضلات به علل متفاوت و بیماری های مختلفی ممکن است ضعیف شوند. در بیشتر افراد، آتروفی عضلانی به دلیل استفاده ناکافی از عضلات رخ می دهد. افراد دارای معلولیت که تحرک و انقباض عضلانی کمتری دارند اغلب با کاهش اندازه عضله و ضعف آن مواجه میشوند. این نوع آتروفی با ورزش و تغذیه مناسب برطرف می شود. تمرینات مقاومتی اساسا دارای ویژگی های آنابولیکی هستند و باعث تحریک مسیر سنتز پروتیین عضلات را تحریک میکنند. از طرفی یکی از مهم ترین ترکیبات عضله، پروتیین می باشد. غذاهای پروتیینی می توانند از آتروفی عضلانی جلوگیری کنند و یا پیشرفت آتروفی را کند کنند. در شرایطی که تمرینات قدرتی با مصرف غذاهای پروتیینی که به سنتز عضله کمک میکنند همراه شود، نتایج بهتری حاصل خواهد شد. تحقیقات نشان داده است که مصرف شیر درست قبل از جلسه تمرینی و یا درست بلافاصل پس از تمرین، می تواند مزایای زیاد آنابولیکی را داشته باشد .(3) تحقیقات نشان داده اند که زمابندی مصرف مواد غذایی در مقایسه با مصرف نوع ماده غذایی بیشترین اثر را در ایجاد ترکیب بدنی مطلوب به همراه دارد .(1) شیر یکی از مهمترین موادی است که اسید آمینه های موجود در آن و البته الگوی حمل اسید آمینه های آن میتواند در رسوب پروتییینها برای هایپرتروفی و افزایش قدرت عضله موثر باشد. اما آمارها نشان میدهند که سرانه مصرف شیر بسیار پایین می باشد.از آنجایی که استفاده از روشهای موثر و ساده برای بهبود وضعیت آمادگی جسمانی معلولان بسیار مهم میباشد، از این رو هدف از این مطالعه بررسی اثر توام مصرف شیر و تمرینات مقاومتی در بهبود میزان عضلات معلولان غیر ورزشکار می باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.