تاثیرسطوح افزایشی کنجاله کنجد به همراه آنزیم فیتاز بر عملکرد و خصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF02_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا میرشکار

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمود شمس شرق

دانشیار گروه تغذیه دام و طیور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

بهروز دستار

دانشیار گروه تغذیه دام و طیور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

آیدا مظاهری

دانشیار گروه تغذیه دام و طیور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

مطالعه ی حاضر به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح افزایشی کنجاله کنجد و آنزیم فیتاز بر عملکرد تولیدی، و خصوصیات لاشه در بلدرچین ژاپنی انجام شد. تعداد 360 قطعه بلدرچین ژاپنی نر یکروزه در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 3×2 با 6 تیمار و 4 تکرار 15) قطعه بلدرچین در هر پن ) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح کنجاله کنجد (صفر، ×25و 50 درصد جیره) و دو سطح آنزیم فیتاز (صفرو 10گرم در کیلوگرم ) و طی یک دوره آزمایشی 42 روزه به پرندگان تغذیه گردید. نتایج آزمایش نشان داد تاثیر سطوح مختلف کنجاله کنجدو آنزیم فیتاز و اثر متقابل آنها بر خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در کل دورهی پرورش معنی دار نبود 05).(P> 0 با این حال جیره حاوی 25 درصد کنجاله کنجد وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی را به صورت عددی بهبود بخشید(05.(P> 0 درصد کبد به صورت معنی داری در تیمار 25 درصد کنجاله کنجد بیشتر از تیمار شاهد بدون کنجاله کنجد بود ( 05.(p< 0 وزن زنده و درصد طحال در تیمار حاوی میزان توصیه شده آنزیم فیتاز 0/1) گرم در کیلوگرم) نسبت به تیمار بدون آنزیم بیشتر بود 05).(p< 0 درصد ران در تیمار 50 درصد کنجاله کنجد همراه با آنزیم فیتاز نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود(05.(p< 0 تاثیر سطوح مختلف کنجاله و آنزیم و اثر متقابل آنها بر سایر پارامترهای لاشه ( لاشه قابل طبخ، چربی محوطه بطنی، سینه، قلب،) معنیدار نبود 05).(P> 0 از نتایج این مطالعه چنین استنباط میشودکه استفاده از سطح 25 درصد کنجاله کنجد تاثیر منفی بر عملکرد و خصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی ندارد.

کلیدواژه ها

بلدرچین ژاپنی، کنجاله کنجد، آنزیم فیتاز، عملکرد تولیدی، خصوصیات لاشه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.