اثرات جهانی شدن برانتشارگازدی اکسیدکربن درکشورایران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس سالانه پژوهش در علوم انسانی و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: ACHSCONF01_112
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 626
نویسندگان
کارشناس ارشد دانشکده اقتصادوحسابداری دانشگاه آزادتهران جنوب ایران
کارشناس ارشد دانشکده اقتصادوحسابداری دانشگاه آزادتهران جنوب ایران
عضو هییت علمی دانشکده اقتصادوحسابداری دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی
کارشناس ارشد دانشکده اقتصادوحسابداری دانشگاه آزادتهران جنوب ایران
چکیده
طی دهه های اخیر هشدارهای جهانی تغییرات آب و هوایی به دلیل گسترش انتشار آلایندهها به یکی از معضلات و نگرانی های عمده تبدیل شده است. میزان انتشار گاز دی اکسید کربن که امروزه در زمره یکی از مهم ترین گازهای گلخانه ایی قرار دارد رو به فزونی گذاشته و نگرانی های بسیاری از محققان، سیاست گذران در کشورهای توسعه بافته و در حال توسعه را به خود معطوف کرده است. اما صرف نظر از تاثیر متغیرهایی مانند رشد اقتصادی، مصرف انرژی و....متغیرهایی دیگر از جمله جهانی شدن نیز میتوانند بر انتشار آلایندها تاثیر گذار باشد. جهانی شدن باعث رشد متغیرهای جدید در محیط بین الملل میشود که اثرات آن بسته به مناطق جهان میتواند متفاوت باشد. لذا با توجه به افزایش انتشار سرانه گاز دیاکسید کربن در کشور ایران و تاثیراتی که این انتشار میتواند از جهانی شدن ایران بوجود آید این پژوهش با هدف بررسی تاثیر متغیرهای جهانی شدن بر انتشار گاز دی اکسید کربن و بررسی فرضیه کوزنتس در کشور ایران برای دوره زمانی 1357-1391 با استفاده از آزمون خود توضیح با وقفههای گسترده (ARDL) صورت پذیرفت. نتایج تجربی ما نشان از وجود رابطه هم جمعی بین متغیرهای مورد بررسی است. علاوه بر این، فرضیه کوزنتس هم در بلند مدت و کوتاه مدت مورد تایید قرار گرفت. همچنین وجود رابطه معنادار و مثبت در کوتاه مدت و بلندمدت بین متغیرهای رشد اقتصاد، مصرف انرژی و جهانی شدن اقتصاد بر انتشار گاز دی اکسید کربن تایید گردید در صورتیکه متغیر جهانی شدن سیاسی با تاثیر منفی و فقط در بلند مدت بر انتشار گاز دی اکسید کربن نمایان شد.کلیدواژه ها
جهانی شدن، انتشار گاز دی اکسید کربن، ARDL، ایرانمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.