شبیه سازی واداشت های تابشی گردوغبار در غرب ایران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه جغرافیا و مخاطرات محیطی، دوره: 6، شماره: 22
- کد COI اختصاصی: JR_GEH-6-22_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 646
نویسندگان
استاد اقلیم شناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
استاد اقلیم شناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
استادیار اقلیم شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
دکتری اقلیم شناسی ، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده
از عوامل تاثیرگذار بر تغییرات بودجه تابشی جو، هواویزها هستند که به طور مستقیم و غیر مستقیم سامانه اقلیم و چرخه هیدرولوژی را تحت تاثیر قرار می دهند. در این مطالعه به شبیه سازی اثرات تابشی و مستقیم گردوغبار بر سامانه اقلیم در منطقه خاورمیانه و با تاکید بر غرب ایران پرداخته شده است. بدین منظور از مدل WRF-CHEM و طرحواره هواویز GOCART استفاده شده است. مدل تحت دو شرایط فعال و غیر فعال بودن اثرات تابشی هواویز و برای رخداد 12 تا 15 آوریل 2011 اجرا شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که این طرح واره در شبیه سازی طوفان های گردوغبار در منطقه خاورمیانه دارای عملکرد قابل قبولی است. اثرات تابشی گردوغبار در منطقه خاورمیانه نشان می دهد که وجود این ذرات باعث کاهش تابش موج کوتاه به میزان (2-Wm)50- و افزایش تابش موج بلند به میزان (2-Wm)5 و همچنین کاهش تابش خالص (2-Wm)46- در سطح زمین در متوسط منطقه می شود. چنین شرایطی منجر به کاهش دما در بخش زیرین جو، و کاهش شار گرمای محسوس، شار گرمای نهان در سطح زمین در مناطق تحت تاثیر گردوغبار می شود. از دیگر اثرات وجود این ذرات، افزایش فشار سطحی و همچنین کاهش تابش زمین تاب در بخش فوقانی جو است که افزایش دما را در بخش میانی جو نشان می دهد.کلیدواژه ها
گردوغبار، واداشت تابشی، گرمایش و سرمایش WRF-CHEMمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.