نقد اصل قابلیت جبران کلیه خسارات در حقوق مسیولیت مدنی ایران

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش حقوق عمومی، دوره: 7، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_PLR-7-16_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج بابایی

استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

این مقاله با عنوان نقد اصل قابلیت جبران کلیه خسارات تحقق مسیولیت مدنی ایران در صدد آن است روشن نماید که آیا چنین اصلی - که از نظر برخی حقوق دانان تردیدی و جزء اصول مسلم است - در حقوق ایران قابل پذیرش است و قوانین و مقررات کلی آن را تایید می کند یا نه به علاوه آیا قواعد فقهی که ممکنست در تایید این اصل به کار روند، چنین معنایی را به دست می دهند یا خیر پس از آنکه ثابت شد می توان از بعضی تفاسیر درباره قواعد فقهی موجود مفاد اصل مورد بحث را به دست آمد این نکته مورد بحث قرار می گیرد که آیا اصل لزوم جبران کلیه خسارات مطلوبیت دارد یا خیر برای بررسی این امر، بررسی تطبیقی صورت می گیرد و حقوق کشورهای همچون فرانسه، آلمان به کشورهای نظام کامن لو مطالعه می شود و روشن می گردد که لازمه پذیرش چنین اصلی مورد تردید است. بنابراین در حقوق ایرانی نیز باید درباره پذیرش این اصل تامل نمود.

کلیدواژه ها

مسیولیت مدنی، اصل جبران کلیه خسارات، لاضرر، تسبیب، کامن لو، فرانسه، آلمان، خسارت معنوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.