مطالعه موردی نقش بازرسی فنی یک پالایشگاه گازی در زمان تعمیرات اساسی و عملکرد آن در بازدارندگی از ایجاد حوادث در صنایع گاز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ماهنامه نفت و انرژی، دوره: 8، شماره: 82
  • کد COI اختصاصی: JR_OIL-8-82_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مسعود نیا

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، پالایشگاه چهارم

حسن حق پرست خانگهدانی

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، پالایشگاه چهارم

محمد کشوری

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، پالایشگاه چهارم

احمد کمالی

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، پالایشگاه چهارم

چکیده

در هنگام تعریف یک بازه تعمیرات اساسی برای یک پالایشگاه به دلیل بالا بودن حجم کار و آیتم های متعدد جهت بازرسی باید طبق برنامه ریزی مدون عمل نمود تا از طولانی شدن تعمیرات جلوگیری شود و بتوان هرچهدر مدار تولید سریعتر پالایشگاه را مجددا قرار داد. در این مقاله نقش بازرسی فنی یکی از پالایشگاه های گازی عسلویه در زمان تعمیرات اساسی و عملکرد آن در جلوگیری از حوادث به دلیل اجرای موفق می باشد. به عنوان مثال در زمان تعمیرات اساسی سال 1390 بازرسی از تعداد 63 درام بازرسی از تعداد 10 برج بازرسی داخلی از 2 کوره بازرسی از 43 مبل حرارتی بازرسی از 84 کولر هوایی با دستگاه بروسکوپ، بازرسی از 3 تانک ذخیره فراورش مشتقات گاز، تعویض تعداد 17 مورد از 37 عدد کوپن خوردگی و فرستاده شدن به آزمایشگاه خوردگی جهت بررسی، بازرسی داخلی از فیلترها و بازرسی و کالیبره کردن تعداد 53 شیر اطمینان تحت نظارت این واحد و در سرویس قرار دادن این تجهیزات و تست و تهیه دستورالعمل های مختلف مانند تمیزکاری، بررسی خوردگی ها و تعمیراتی مانند جوشکاری، انجام تست مایع نافذ روی پوشش های فلزی از جنس فولاد زنگ نزن و ضخامت سنجی روی برج ها، بازرسی از هیتر ها جهت انجام ضخامت سنجی، بازرسی refractory ها و burnerها بیرون آوردن تمیزکاری و رفع عیوب احتمالی، همچنین بررسی داخلی بدنه مبدل ها و سطح تیوب ها از نظر مواردی چون خوردگی، نشتی سطوح نصب و فلنج ها و معایب مکانیکی، مجددامورد تست هیدرواستاتیکی قرار گرفته و آماده جهت سرویس دهی شدن از نهایتا جمله عملکرد واحد بازرسی فنی در پیش گیری از حوادث و در تولید بدون وقفه قرار دادن پالایشگاه بوده است.

کلیدواژه ها

پالایشگاه گازی، بازرسی فنی و ایمنی، تعمیرات اساسی، تجهیزات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.