بررسی امنیت اجتماعی زنان در پیاده روهای پرتردد کلان شهر تبریز با استفاده ازمدل AHP, Topsis و Vikor

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه جغرافیا و توسعه فضای شهری، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JGUSD-2-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن احدنژادروشتی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

رحیم غلامحسینی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

شاهرخ زادولی خواجه

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

احساس امنیت از جمله مقولات مهم در هر جامعه ای به شمار میرود. احساس امنیت به احساس روانی شهروندان ازامنیت، مرتبط است و از این رو، موضوعات و مسایل زیادی را پیرامون خویش به همراه دارد. یکی از اقشار آسیب پذیر در برابر ناامنی، زنان هستند. بنابراین، مطالعه در مورد آسیب های اجتماعی زنان دارای اهمیت بالایی است. هدف این تحقیق، شناخت و طراحی فرآیند رویکرد تصمیمگیری چندمعیاری ) MCDM ( برای ارزیابی میزان امنیت اجتماعی زنان در پیاده روهای پرتردد کلان شهرها است. حجم نمونه برای هر پیادهرو 172 نفر است. روش تحقیق نیز در این پژوهش، توصیفی - تحلیلی است. در این تحقیق ابتدا معیارهای موثر در امنیت اجتماعی زنان در پیاده روها، شناسایی شده است و بر اساس رویکرد سلسه مراتبی ) AHP ( اهمیت و وزن هر یک از شاخصها تعیین و برای رتبهبندی پیادهروهای با امنیت اجتماعی بالا برای زنان، از دو ابزار تصمیم گیری چندمعیاری؛ VIKOR و TOPSIS استفاده شده است. نتایج رتبه بندی بر اساس معیارهای ارزیابی، سبب شده است که مهمترین معیارهای امنیت اجتماعی برای زنان در هر پیاده رو، بررسی و شناسایی شود. نتایج بر اساس مدل Vikor نشان میدهد که به ترتیب، پیاده روهای آبرسان، شریعتی و ولیعصر، با توجه به معیارهای برگزیده و وزندهی معیارها بر اساس مدل AHP ، برای زنان امنیت اجتماعی بیشتری دارند و مدل Topsis نیز نشان میدهد که به ترتیب، پیاده روهای شریعتی، آبرسان و ولیعصر دارای امنیت اجتماعی بیشتری برای زنان هستند.

کلیدواژه ها

امنیت اجتماعی، زنان، مدل Vikor ، مدل Topis ، تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.