تاثیر تنش شوری بر تجمع و آزادسازی مواد نورساختی میانگره های ساقه در ژنوتیپ های مختلف جو
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: فصلنامه علوم گیاهان زراعی ایران، دوره: 46، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_IJFCS-46-4_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 508
نویسندگان
دانشجوی دکتری اصلاح نباتات گرایش ژنتیک بیومتری،
استادژنتیک و اصلاح نباتات پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران کرج
استادژنتیک و اصلاح نباتات پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران کرج
استادیار بیوتکنولوژی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
چکیده
ماده خشک تجمع یافته در ساقه جو نقش اساسی در پر کردن دانه به ویژه در شرایط نامساعد از جمله تنش شوری دارد. هدف این پژوهش بررسی توان ذخیرهسازی و انتقال دوباره ماده خشک به تفکیک میانگرهها در برخی رقمها و رگه (لاین)های امیدبخش جو زراعی ایران در شرایط تنشو بدون تنش شوری بود. بدین منظور آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار و در دو شرایط تنش و بدون تنش شوری در ایستگاه تحقیقات کشاورزی نیشابور در سال 1 -1393 -1392 اجرا شد. در شرایط تنش، EC آب آبیاری حدود dsm11-10 بود. میزان تجمع و انتقال دوباره مواد نورساختی (فتوسنتزی) با استفاده از روش وزنی تعیین شد. ارتباط طول و وزن مخصوص میانگرهها با تجمع ماده خشک بررسی شد. نتایج نشان داد که در هر دو شرایط، میانگرههای زیرین بیشترین وزن خشک و وزن مخصوص را به خود اختصاص دادند. بیشترین میانگین انتقال دوباره در شرایط عادی (نرمال) مربوط به دومین میانگره راسی ساقه (پنالتیمیت) بود، درحالیکه بالاترین میانگین انتقال دوباره در شرایط شوری مربوط به میانگرههای زیرین بود. در این پژوهش به طور دقیق مشخص شد که توان ذخیرهسازی و انتقال دوباره دو سازوکار،متفاوتاند و به طور جداگانه از والدین به نتاج منتقل میشوند. عملکرد دانه در شرایط تنش شوری همبستگی مثبت و معنیداری با انتقال دوباره از پدانکل، دومین میانگره راسی و میانگرههای زیرین داشت. همچنین از نظر روند اصلاحی مشخص شد که در رگههای امیدبخش متحمل به شوری جدید نسبت به رقمهای قدیمی متحمل به شوری، از صفات وزن مخصوص میانگرهها، توان ذخیره سازی و قدرت انتقال دوباره به خوبی بهره برداری شده است.کلیدواژه ها
انتقال دوباره، تجمع ماده خشک، تنش شوری، جومقالات مرتبط جدید
- تاثیرات گسترش شهری بر تنوع زیستی در شهر
- Extraction And Sequencing of NPF Gene In Lotus Plant, InOrder To Prevent Alzheimer's Disease
- Extraction And Sequencing of NPF Gene In Lotus Plant, In Order To Prevent Alzheimer's Disease
- Chemical composition of the essential oils isolated from Phlomis olivieri Benth (Lamiaceae) in Hamedan province
- The essential oil compositions of fresh and air-dried flowers of Rosa damascena
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.