بررسی حق کودک بر هویت در اسلام و اسناد بین المللی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه فقه و حقوق خانواده، دوره: 17، شماره: 56
  • کد COI اختصاصی: JR_FLAW-17-56_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه معینی فر

دانشجوی دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه مذاهب اسلامی

چکیده

حق بر هویت یا حق دانستن کودک از جمله حقوقی است که در کنوانسیون حقوق کودک بهآن اشاره شده و مصادیقی برای آن برشمرده شده است. این کنوانسیون همچنین راهکارهاییرا در جهت حفظ حق هویت ارایه داده است؛ امابا بررسی قوانین کشورهای مختلف، می تواندریافت که بسیاری از کشورها با اینکه به کنوانسیون حقوق کودک پیوسته اند، چندان بهحق بر هویت کودک توجهی ندارند. به نظر میرسد که نارسایی در قوانین همین کشورهاسبب شده است که چنین حقی برای کودک در کنوانسیون فرض شود. حال آیا مساله هویتمی تواند به عنوان حق برای کودکان مطرح شود یا آنکه بستر نادرست قوانین هدایت کنندهجوامع غربی از جمله قانونی شمردن روابط آزاد جنسی، تولد ناشناس و رازداری در اهدایگامت و جنین باعث شناسایی این حق شده است. به نظر نگارنده، قوانین اسلامی با توجه بهنسب و حرمت زنا مانع از گم شدن هویت کودک و در نتیجه شناسایی این حق برای حفظمنافع کودک میشود و در نتیجه نیازی به طرح حق هویت اصالتا ندارد؛ در حالی که اسنادغربی، آن را مطرح می کنند، اما بدان پایبند نمی مانند.

کلیدواژه ها

هویت، اسلام، اسناد بین المللی، نسب، تولد ناشناس، رازداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.