تحلیل و ارزیابی نقش رسانه های ارتباط جمعی بر ایجاد برندینگ شهری در حوزه گردشگری موردمطالعه: استان اردبیل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD04_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن یزدانی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

ابراهیم علی پور

دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

امیر حسام دشتی

گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران. ایران

بهرام ارژنگی

گروه مدیریت اجرایی ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اردبیل، اردبیل، ایران

چکیده

یکی از مولفه های رقابت پذیری استان ها بر سر جذب گردشگران، بحث برندینگ گردشگری شهری می باشد و یکی از عوامل بسیار موثر در این زمینه، تبلیغ و اطلاع رسانی از طریق رسانه های جمعی می باشد که به عنوان موضوع کلیدی و هدف اصلی در این پژوهش مطرح بوده است. این تحقیق از نظر هدف و نوع تحقیق کاربردی است و در آن به توصیف همبستگی بین متغیرها پرداخته شده و از نظر روش انجام تحقیق نیز از روش پیمایشی استفاده شده است. نمونه آماری پژوهش حاضر تعداد 371 نفر بوده که به صورت نمونه گیری طبقه ای و تصادفی ساده انتخاب شده است. در نهایت داده ها در قالب نرم افزار Spss مورد بررسی قرارگرفته و نیز متغیر های مترتب بر پژوهش از طریق روش های Ahp و Anp مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج حاصل از مقایسه زوجی معیارها نشان دهنده برتری گزینه تبلیغات رسانه ای با میزان ضریب بر 0/3352 سایر معیار های مترتب بر توسعه گردشگری شهری بر مبنای برندینگ شهری بوده است. تفسیر نتایج ضرایب رگرسیون استاندارد شده یعنی بتا Beta نشان می دهد که، بازنمایی مکان های گردشگری در قالب واقعیت های ملموس با بتای بیشترین 0/289 میزان تاثیر را بر متغیر توسعه گردشگری و ایجاد برندینگ شهری دارد. بر اساس این نتیجه یک انحراف استاندارد در متغیر بازنمایی، میزان توسعه گردشگری را به میزان 0/289 انحراف استاندارد افزایش می دهد بر عکس.

کلیدواژه ها

گردشگری شهری، برندینگ، رسانه های ارتباطی، استان اردبیل، مدل Ahp و Anp

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.