بررسی رابطه بین سازمان یادگیرنده و فرهنگ سازمانی با خلاقیت مدیران وزارت امور اقتصادی ودارایی استان تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم و مهندسی قرن 21
  • کد COI اختصاصی: NRSEC01_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا یوسف زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه پیام نور، مرکز ساوه، ایران

فاطمه عیدی

عضو هیات علمی و استادیار دانشکده مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

نظریه های سازمان یادگیرنده و یادگیری سازمانی از جمله رهیافت های سیستمی و اقتضایی به مدیریت محسوب می گردند وسازمان را به مثابه یک سیستم باز صاحب اندیشه و زنده در نظر می گیرند. سازمان ها نیز مانند ذهن انسان ها برای تطبیق با شرایط محیطی متحول، متکی به دریافت بازخورند؛ از تجربه درس می گیرند و درگیر فراگردهای ذهنی پیچید های مانند پیش بینی، شناسایی، تعریف، طراحی و حل مساله می شوند. هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه سازمان یادگیرنده و فرهنگ سازمانی با خلاقیت مدیران بود. جامعه آماری آن شامل تمامی مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی استان تهران در سال 1395 بود که از تعداد 84 نفر ) 51 نفر مرد و 33 نفر زن( تشکیل شده بودند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون چند متغیره استفاده گردید که نتایج حاصل نشان داد: بین متغیرهای سازمان یادگیرنده و فرهنگ سازمانی با خلاقیت مدیران رابطه معناداری وجود داشته و متغیر سازمان یادگیرنده نسبت به دیگر متغیر پیش بینی کننده قوی تری برای خلاقیت مدیران می باشد. از بین متغیرهای سازمان یادگیرنده، دو متغیر تفکر سیستمی و یادگیری تیمی با خلاقیت مدیران رابطه معناداری داشته و از آن بین متغیر تفکر سیستمی نسبت به دیگر متغیرها پیش بینی کننده قوی تری برای خلاقیت مدیران می باشد. همچنین بین همه ابعاد فرهنگ سازمانی با خلاقیت مدیران رابطهمعناداری وجود داشته و متغیر نظام پاداش نسبت به دیگر متغیر ها پیش بینی کننده قوی تری برای خلاقیت می باشد

کلیدواژه ها

سازمان یادگیرنده، فرهنگ سازمانی، خلاقیت، مدیران، وزارت امور اقتصادی و دارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.