حل مساله سیستم های Open Shop بااستفاده ازالگوریتم ابتکاری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA02_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 684
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر محمدی

کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان موسسه آموزش عالی نیما محمودآباد

حسن سعیدی

کارشناس ارشد کامپیوتر-نرمافزار دانشکده فنی و حرفه ای محمودآباد – دانشگاه فنی و حرفه ای- ایران

چکیده

زمانبندی در واقع به تخصیص منابع در طول زمان برای اجرای مجموعه ای از کارها در وضعیتهای مختلف می پردازد. از آنجا که محیط کارگاه باز 3 در بسیاری از محیطهای دنیای واقعی رخ می دهد، ارایه مدل مناسب و دقیق کمک بزرگی به مدیران و صنعتگران خواهد نمود. بیان داده های دقیق در مسایل زمانبندی عموما دور از تصور است. در این پژوهش، کاربرد و توسعه یک الگوریتم ژنتیک را برای مساله زمانبندی کارگاه باز مورد بررسی قرار داده سپس الگوریتم جدیدی با استفاده از الگوریتمهای پیشین معرفی می شود که باعث افزایش سرعت اجرای الگوریتم ژنتیک شده و منجر به دستیابی به پاسخهای بهتر برای این مساله می شود. سپس نتایج این الگوریتم ژنتیک پیشنهادی و کارایی آن مشخص می شود. نتایج نشان می دهد که الگوریتم پیشنهادی قابلیت یافتن یک راه حل مطلوب را برای اکثر مسایل داشته اما یک کسر ناقص کوچک در مسایل آزمایشی بزرگتر و پیچیده تر وجود دارد. از آنجاییکه مساله زمانبندی کارگاه باز، از جمله مسایلNP Hard بشمار می رود، نیاز به استفاده از الگوریتمهای هوشمند جهت حل آن قطعی است. هدف از ارایه الگوریتم ژنتیک پیشنهادی بدست آوردن یک ترکیب امکانپذیر از ماشینها و کارها بوده تا زمان تکمیل کل برنامه کاهش یابد.

کلیدواژه ها

مساله زمانبندی کارگاهی، مساله زمانبندی کارگاه باز، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم جستجوی ممنوعه، جستجوی محلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.