کنترل سکوهای نفتی با استفاده از سیستم های کنترل گسترده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی مواد، مهندسی شیمی و ایمنی صنعتی
  • کد COI اختصاصی: MCIS03_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1857
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز جوهری

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی خارگ

ولی احمد سجادیان

هییت علمی گروه نفت دانشگاه آزاد اسلامی خارگ

هوشنگ هوشنگ

مدیرگروه نفت دانشگاه آزاد اسلامی خارگ

حسین قاسمی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی خارگ

چکیده

استفاده از تکنولوژی سیستم های کنترل گسترده در سکوهای نفتی نه تنها باعث کاهش هزینه ها، بلکه عملکرد و اثر بخشی بیشتری دارد و در خصوص تولید نیز با گرفتن بازخورد های پی درپی محتوای تولید نرخ تولید فشار و دمای سیالات مخزن می تواند تصمیمات آنی را در سطح چاه اعمال کند و از طرفی باعث بازدهی بیشتر مخازن نفت و گاز و افزایش عمر چاه و نیز مخزن می شود. در این مقاله ابتدا به تعریف و اهمیت سیستم های کنترل گسترده و چاه های هوشمند و سپس به سخت افزارها و نرم افزارهای مورد نیاز جهت راه اندازی این پروژه پرداخته می شود و در نهایت نشان داده می شود که چگونه با استفاده از فناوری های هوشمند و بهینه سازی شیرهای کنترلی درون چاهی و نرم افزارهای کاربردی می توان بهره برداری از میادین نفتی را نسبت به روش های سنتی برداشت از مخازن بهبود بخشید و در نتیجه روش های کنترل سنتی سکو های نفت و و سکو های هوشمند مورد ارزیابی قرار می گیرد. در این پروژه از سیستم DCS جهت مدیریت یک سکو و همچنین از سیستم کنترل نظارتی و فراگیری اطلاعات اسکادا که تکنولوژیی برای جمع آوری اطلاعات از یک یا چند تجهیزات خیلی دور و برای فرستادن دستورات کنترلی محدودی برای آن تجهیزات می باشد، استفاده شده است. در سیستم اسکادا، لازم نیست که اپراتور در محل های دور بماند و یا به صورت تکراری به آنجا سر بزند در مواقعی که تجهیزات آن محل بطور عادی کار می کنند. یک سیستم اسکادا امکان ایجاد تغییرات روی کنترل کننده های فرایند دور به منظور باز و بسته کردن شیرها، نشان دادن آلارم های خطر، و جمع کردن اطلاعات اندازه گیری از یک مکان مرکزی نسبت به یک فرایند توزیع شده و وسیع مانند میدان نفت توسط اپراتور را ممکن می سازد. در نهایت سعی شده است با توجه به معایب و محاسن روش های کنترل سکوهای نفتی، بهترین روش پیشنهاد گردد.

کلیدواژه ها

کنترل گسترده، سکوهای نفتی ، اسکادا، شبیه سازی، چاه هوشمند، بهینه سازی، شیرهای کنترلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.