بررسی امکان تشکیل لایه نیترید نایوبیم به روش سمانتاسیون بسته ای و نیتروژن دهی پلاسمایی بر زیرلایه فولاد زنگ نزن AISI430

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و یازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن علمی ریخته گری
  • کد COI اختصاصی: IMES11_452
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین جلالیان کارآزموده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران،

منصور سلطانیه

استاد، دانشکده مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

محمود حیدرزاده سهی

استاد، دانشکده مواد و متالورژی، دانشگاه تهران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش، بررسی امکان پذیری تشکیل لایه نیترید نایوبیم از طریق عملیات نفوذی دو مرحله ای سمانتاسیون بسته ای و نیتروژن دهی پلاسمایی روی زیرلایه فولاد زنگ نزن فریتی AISI430 می باشد، ابتدا نمونه های فولادی در دو دمای °C 900 و °C 950 به مدت 2 ساعت نایوبیم دهی شدند. سطح نمونه با استفاده از آنالیز پراش پرتو ایکس ( XRD ) مشخصه یابی گردید به طوری که حاوی ترکیبات بین فلزی Fe2Nb و FeNb بود و بررسی میکروسکوپ الکترونی روبشی ( SEM ) نشان داد که افزایش دمای فرایند باعث حذف تخلخل ها و افزایش اندازه دانه بندی سطح می شود. سپس نمونه ها در دمای °C 450 به مدت 6 ساعت نیتروژن دهی پلاسمایی شدند. نتیجه بررسی میکروسکوپی SEM از سطح نمونه ها نشان داد ذراتی ناشی از کندوپاش و رسوب مجدد اتم های سطح تشکیل شده که مطالعه آنالیز عنصری EDS و الگوی پراش اشعه ایکس اثبات کرد که ترکیب شیمیایی لایه تک فاز ایجاد شده نیترید نایوبیم است.

کلیدواژه ها

نیترید نایوبیم، عملیات نفوذی دو مرحله ای، سمانتاسیون بسته ای، نیتروژن دهی، فولاد زنگ نزن فریتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.