تاثیر افزودنی ژلاتین بر مورفولوژی و میکروساختار نانوپودرهای هیدروکسی آپاتیت سنتز شده به روش همرسوبی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و یازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن علمی ریخته گری
  • کد COI اختصاصی: IMES11_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود فلسفی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی مواد دانشگاه سمنان

منوچهر سبحانی

استادیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه سمنان

حسن عبدالله پور

استادیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه سمنان

چکیده

با توجه به ساختار متخلخل استخوان طبیعی، با طراحی مواد کامپوزیتی پلیمر سرامیک می توان داربستی ایده آل برای مهندسی بافت استخوان به منظور بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی به دست آورد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر بکارگیری ژلاتین به عنوان یک پیش ماده پلیمری حین سنتز بر روی خواص فیزیکی، ساختار و مورفولوژی نهایی نانو پودر سنتز شده هیدروکسی آپاتیت (HAP) می باشد. نانو پودر هیدروکسی آپاتیت به روش هم رسوبی و با مواد اولیه نیترات کلسیم (2.4H2O(NO3) Ca) و دی آمونیوم هیدروژن فسفات (HPO4(NH4)) به عنوان منابع کلسیم و فسفات و نیز محلول آمونیاک برای کنترل pH تولید شد. نمونه ها یکی بدون افزودنی ژلاتین و دیگری با افزودنی 2 % وزنی ژلاتین تهیه شدند. تحولات فازی، مورفولوژی، اندازه ذرات پودرهای حاصله از دو روش، با استفاده از آنالیز پراش اشعه X( XRD)، میکروسکوپ الکترونی گسیل میدانی ( FESEM ) و آنالیز سطح ویژه به روش (BET) مورد مطالعه و مقایسه قرار گرفت. نتایج حاکی از تاثیر ژلاتین در کاهش اندازه ذرات از 10nm به 6nm و اندازه تخلخل از 45nm به 34nm پودر سنتز شده است. در تمامی نمونه ها فاز HAP بصورت خالص و بدون حضور سایر فازهای کلسیمی یا فسفاتی تشکیل شد و فاز HAP سنتز شده دارای پایداری حرارتی نسبی بالای بود.

کلیدواژه ها

مزوپروس، هیدروکسی آپاتیت، ژلاتین بیولوژی، هم رسوبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.