تاثیر روان سازهای مختلف بر روی پایداری دوغاب نانو پودر زیرکونیای پایدارشده با ایتریا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و یازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن علمی ریخته گری
  • کد COI اختصاصی: IMES11_297
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا ظرافتی شجاع

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشگاه مواد و انرژی کرج پژوهشگاه مواد و انرژی کرج

هودسا مجیدیان

استادیار پژوهشگاه مواد و انرژی کرج

لیلا نیکزاد

استادیار پژوهشگاه مواد و انرژی کرج

چکیده

زیرکونیای پایدار شده به عنوان یکی از مهمترین مواد مورد استفاده در لایه بالایی پوشش های سد حرارتی است. به این منظور دوغاب های زیرکونیای از اهمیت بسزایی به منظور گرانول سازی برای استفاده در پوشش های سد حرارتی برخوردار می باشند.؛ لذا در این پژوهش به بررسی ریولوژی دوغاب های زیرکونیای پایدار شده با ایتریا با افزودن روان سازهای پلی الکترولیتی پرداخته شد. بدین منظور از نانو پودر زیرکونیای پایدار شده با ایتریا، روانسازهای پلی الکترولیتی Dolapix CE64 ، Dolapix PC75 ، Dolapix PC21 و برای کنترل PH دوغاب ها از NaOH و HCl استفاده شد. تاثیر افزودن روان سازها با درصدهای وزنی مختلف بین 005 / 0 تا 9 / 0 بر روی دوغاب بررسی شد. پایداری دوغاب در فواصل زمانی مشخص بر مبنای حجم رسوب و میزان رقیق شدن دوغاب ارزیابی شد. بررسی ها نشان داد که Dolapix CE64 ، Dolapix PC75 به عنوان بهترین روانسازها به منظور پایدارسازی دوغاب زیرکونیای پایدار شده با ایتریا هستند. کمترین میزان حجم رسوب و گرانروی مناسب با 1 / 0 و 05 / 0درصد وزنی روانساز و در PH برابر با 4 حاصل شد. درصد بهینه هر یک از روانسازها و PH بهینه بدست آورده شد و مشخصات پایدارترین دوغاب معرفی گردید.

کلیدواژه ها

زیرکونیای پایدار شده با ایتریا، روانساز پلی الکترولیتی، پوشش سد حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.