ارزیابی ریزساختاری اتصال غیرمشابه آلیاژ Ti-6Al-4V به فولاد زنگ نزن دوفازی UNS 32750 توسط فرایند فاز مایع گذرا (TLP)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و یازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن علمی ریخته گری
  • کد COI اختصاصی: IMES11_264
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جلالی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد- جوشکاری، دانشگاه صنعتی اصفهان،

مرتضی شمعانیان

استاد دانشکده مهندسی مواد- دانشگاه صنعتی اصفهان

مسعود عطاپور

دانشیار دانشکده مهندسی مواد- دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در این پژوهش ریزساختار اتصال غیر مشابه فولاد زنگ نزن سوپر دوفازی UNS32750 به آلیاژ Ti-6Al-4V توسط فرایند فاز مایع گذرا در حضور لایه میانی مس خالص مورد بررسی قرار گرفت. بررسی ها نشان داد که اتصال سالم و بدون عیبی در دمای 930 درجه سانتیگراد و زمان 60 دقیقه به این روش بدست می آید و هیچگونه ناپیوستگی در منطقه اتصال مشاهده نمی شد. بررسی های ریزساختاری نشان می دهد که منطقه اتصال از چهار قسمت متفاوت تشکیل شده است. به دلیل نفوذ بین عناصر موجود در لایه میانی و فلزات پایه، دو منطقه نفوذی در نزدیکی فلزات پایه مشاهده می شود. همچنین یک منطقه انجماد غیرهم دما ناشی از کافی نبودن زمان فرایند و یک منطقه انجماد هم دما، در منطقه اتصال مشاهده شده است که انجماد غیرهم دما باعث ایجاد ترکیبات بین فلزی در این منطقه می شود. ریزساختار فصل مشترک اتصال در سمت فولاد زنگ نزن به صورت کاملا صاف است در حالی که فصل مشترک اتصال در سمت آلیاژ Ti-6Al-4V شامل تیغه های تیتانیم α+β است. بررسی ریزسختی نیز نشان می دهد که به دلیل تشکیل برخی ترکیبات بین فلزی در منطقه اتصال، سختی در این منطقه نسبت به فلزات پایه افزایش یافته است. در این مقاله ابتدا ریزساختار اتصال مورد بررسی قرار گرفته و سپس سختی مناطق مختلف مورد ارزیابی قرار می گیرد و در آخر خلاصه ای از نتایج ارایه می گردد.

کلیدواژه ها

فاز مایع گذرا، تیتانیم، فولاد زنگ نزن سوپردوفازی، UNS 32750، Ti-6Al-4V

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.