اثر سرعت سرد شدن روی استحکام اتصال برنز UNS C93200 به فولاد غیر آلیاژی در یاتاقان لغزشی محوری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و یازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن علمی ریخته گری
  • کد COI اختصاصی: IMES11_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 523
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد زند

مدیریت کارخانه، شرکت مهندسی و توسعه تجهیزات پایوران پارسیان،

مجتبی عسکری مقدم

کارشناس ارشد مکانیک ساخت و تولید، شرکت مهندسی و توسعه تجهیزات پایوران پارسیان،

چکیده

یکی از مشکلاتی که در ساخت یاتاقان های لغزشی وجود دارد، اتصال ضعیف لایه لغزشی به فولاد پایه می باشد. در این مقاله، اثر سرعت سرد شدن مذاب برنز UNS C93200 روی استحکام اتصال به فولاد CK15 مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش ها، 6 نمونه ساخته شده و در فرایند ریخته گری، با سرعت های مختلف سرد شدند. استحکام اتصال در هریک از نمونه ها، علاوه بر آزمایش مکانیکی به صورت مخرب، به روش آزمون غیر مخرب UT نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش مکانیکی، طبق استاندار ISO 4386-2 و آزمون UT طبق استاندارد ISO 4386-1 انجام شد. ریزساختار محل اتصال برنز به فولاد با استفاده از دستگاه SEM مورد مطالعه قرار گرفت. با مقایسه نتایج به دست آمده از آزمایش مکانیکی با آزمون غیر مخرب، در هر دو روش ارزیابی، الگوی تاثیر یکسانی مشاهده شد. نتایج نشان دادند که با کاهش سرعت سرد شدن، استحکام اتصال افزایش پیدا می کند و دلیل بین تاثیر، ارتباط بین دما با میزان نفوذ است. در سرعت سرد شدن پایین، عمق نفوذ فازهای شامل مس، در زمینه فولاد بیشتر شده و استحکام اتصال افزایش پیدا می کند. علاوهبراین، مشاهده شد که در حالت سرد کردن آهسته، به دلیل افزایش اندازه دانه ها، سختی برنز کاهش پیدا می کند.

کلیدواژه ها

یاتاقان محوری، اتصال برنز به فولاد، آزمایش چالمرز، سرعت سرد شدن، عمق نفوذ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.