بررسی رابطه بین مشارکت سیاسی و احساس امنیت اجتماعی در بین روستاییان بخش مرکزی استان اردبیل با رویکرد SEM

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی پژوهشهای علوم میان رشته ای در شهرسازی و معماری
  • کد COI اختصاصی: ICMAR01_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 380
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وکیل حیدری ساربان

استاد راهنما، دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی

ارسطو یاری

استاد مشاور، استاد یار دانشگاه محقق اردبیلی

رباب مستی

دانشجوی جغرافیای برنامه ریزی روستایی گرایش مدیریت توسعه پایدار روستایی،

چکیده

احساس امنیت اجتماعی از نیاز های اساسی هر شهروندی می باشد و بخش حاکمیت هر کشوری در صدد افزایش میزان احساس امنیت اجتماعی شهروندان می باشد. احساس امنیت اجتماعی تنها برای نواحی شهری محدود نمی باشد و توجه به وضعیت احساس امنیت اجتماعی نواحی روستایی نیز امری مهم می باشد. از طرفی عوامل متعددی بر احساس امنیت اجتماعی تاثیر می گذارد که شناسایی این عوامل و تقویت یا حذف آن ها در بهبود احساس امنیت اجتماعی ضروری می باشد. در این پژوهش هدف بررسی رابطه بین مشارکت سیاسی با احساس امنیت اجتماعی در بین ساکنان نواحی روستایی بخش مرکزی استان اردبیل می باشد. متغیر مستقل مشارکت سیاسی و متغیر وابسته احساس امنیت اجتماعی می باشد. فرضیه اصلی پژوهش به بررسی ارتباط مشارکت سیاسی با احساس امنیت اجتماعی و فرضیه های فرعی پژوهش به بررسی ابعاد مشارکت سیاسی با احساس امنیت اجتماعی پرداخته می پردازد. همچنین پژوهش از نوع توصیفی و پیمایشی، از نظر داده ها کمی و کیفی و از نظر هدف کاربردی می باشد. قلمرو مکانی پژوهش نواحی روستایی بخش مرکزی استان اردبیل جامعه آماری ساکنان آن می باشد که برای گردآوری داده ها پرسشنامه های مشارکت سیاسی و احساس امنیت اجتماعی بین نمونه ای به تعداد 384 نفر با روش نمونه گیری تصادفی سیتماتیک توزیع شده است. تحلیل هم بستگی و کفایت نمونه پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS 24 و تحلیل مسیر و بار عاملی با نرم افزار PLS 3 صورت گرفته است. نتایج حاصل از تحلیل هم بستگی بین ابعاد مشارکت سیاسی با ابعاد احساس امنیت اجتماعی نشان می دهد که رابطه ی مثبت مستقیم بین مشارکت سیاسی و احساس امنیت اجتماعی وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری نشان می دهد که مشارکت سیاسی بر احساس امنیت اجتماعی تاثیر گذار می باشد.

کلیدواژه ها

مشارکت سیاسی، احساس امنیت اجتماعی، مدل سازی معادلات ساختاری، آگاهی سیاسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.