تهیه و بررسی ریزساختار نانورس های مصرفی در نانوکامپوزیت های پلیمری

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC07_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خوئینی

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اس

مرتضی تمیزی فر

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه علم و صنعت ایران،

سعید بازگیر

دانشکده فنی و مهندسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی

علی نعمتی

دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

ماهیت ساختاری و ریزساختاری نانو رس های مصرفی در کامپوزیت ها و نانو کامپوزیت ها اثر تعیین کننده ای بر خواص نهایی سیستم دارد . نتایج مطالعات انجام شده در زمینه ساخت نانوکامپوزیت های پلیمری نشان داده است که خواص مکانیکی آنها علاوه بر خلوص نانورس، به میزان سازگاری آن و رزین مصرفی در نانوکامپوزیت بستگی دارد . از آنجایی که دستیابی به ساختار پرپرشده (اکسفلیت) نانورس در بستر رزین بعلت تفاوت ماهیت آلی رزین و ماهیت معدنی نانورس امکانپذیر نیست لازم بود تا پس از خالص سازی نانورس، اصلاح آن با استفاده از مواد آلی مورد بررسی قرار گیرد. به این منظور پس از خالص سازی بنتونیت، تولید رس بر پایه مواد آلی و مطالعه متغیرهای مؤثر بر آن در مقیاس آزمایشگاهی مورد توجه قرار گرفت. برای مطالعات ساختاری و فازی نمون هها از SEM و تفرق اشعه X کمک گرفته شد. مطالعات ساختاری نمون هها با کمک تفرق اشعه X نشان داد که با افزایش درصد ماده سازگار کننده آلی از 10 به 40 درصد فاصله لایه ای نانورس از 12/43آنگستروم (1/243 نانومتر) در حالت سازگار نشده به 20/43 آنگستروم (2/043 نانومتر) در حالت سازگار شده افزایش می یابد. همچنین موقعیت پیک 001 به مقدارهای 2q کمتر تغییر پیدا می کند یعنی از 2q حدود °7 در حالت اصلاح نشده به 2q حدود 4/5° در حالت اصلاح شده کاهش م ییابد. نتایج حاصل ازXRD نشان داد که مقدار 40درصد وزنی ماده اصلاح کننده بعنوان درصد بهینه و مدت زمان 3 ساعت نیز بعنوان زمان بهینه جهت فرایند اصلاح نانورس و رسیدن به حداکثر فاصله بین لای های (20/43A ) می باشد.

کلیدواژه ها

نانورس، سازگارسازی، نانوکامپوزیت، ریزساختار، میان افزائی، ساختار پرپرشده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.